Gökçeadalı Rumların Hikayesi "Rüzgarlar", 21 Haziran'da Vizyonda - Son Dakika
Kültür Sanat

Gökçeadalı Rumların Hikayesi "Rüzgarlar", 21 Haziran'da Vizyonda

Gökçeadalı Rumların Hikayesi "Rüzgarlar", 21 Haziran\'da Vizyonda

Selim Evci'nin ikinci uzun metraj filmi, Gökçeada'da yaşayan Rumların bugününü ve yakın geçmişini anlatıyor.

14.06.2013 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeada'da yaşayan Rumların bugününü ve yakın geçmişini anlatan "Rüzgarlar" filmi, 21 Haziran'da vizyona girecek.

Filmin Metrocity'deki basın gösteriminde konuşan "Rüzgarlar"ın yönetmen ve senaristi Selim Evci, yıllar önce Gökçeada'ya sadece fotoğraf çekmek için gittiğinde, terk edilmiş evleri gördüğünü dile getirdi.

Bu evlerin neden terk edildiğini araştırmaya başladığını anlatan Evci, bu araştırmanın kendisini filmin yapım sürecine kadar götürdüğünü kaydetti.

Evci, filmin, İstanbul Film Festivali'nde de gösterildiğini hatırlatarak, "Beslendiği trajik tarihe ve ana karakterlerin yalnızlığına rağmen 'Rüzgarlar'; umut olabilme, bir bellek çalışması ortaya koyabilme ve bu kimlik mücadelesini yaşayanlara güç verebilme adına yazılmıştır. Geçmişi ile yüzleşme cesareti gösteren toplumlar küçülmezler, aksine insanlık tarihine aynı hataların bir daha yapılmaması için önemli bir miras bırakırlar" diye konuştu.

Senaryo aşamasında Hollanda'nın Rotterdam Film Festivali'ne bağlı Hubert Bals Fonu'ndan, çekimler sonrası ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek alan Selim Evci'nin ikinci uzun metraj filmi "Rüzgarlar"ın çekimleri Gökçeada, Dereköy, Zeytinliköy, Tepeköy, Kaleköy ve İstanbul'da gerçekleşti.

Baş rollerini Yusuf Nejat Buluz (Murat), Mediha Didem Türemen (Eleni), Rüçhan Çalışkur (Madam Styliani) ve Zeynep Gülmez'in (Selin) paylaştığı filmin konusu ise şöyle:

İstanbul'da yaşayan ve filmler için ses kayıtları yapan Murat, Gökçeada'da duyduğu çeşitli sesleri kaydeder ve fotoğraflar çeker. Adayla ilgili bir fotoğraf sergisi açmak istemektedir. Bu çalışmaları sırasında adada tek başına yaşayan 80 yaşlarındaki Madam Styliani ile tanışır. Aralarında bir dostluk gelişir. Madamın kendi sesinden hayatını, anılarını kaydetmeye başlar. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gökçeadalı Rumların Hikayesi 'Rüzgarlar', 21 Haziran'da Vizyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement