Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali"

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali" sona erdi.

10.05.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali" sona erdi.

GTÜ Çayırova Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen festivalde özel eğitim merkezlerince dans gösterileri ve enstrüman performansları sunuldu.

Söyleşiler yapıldı, engelsiz sinemalar izlendi, üniversite öğrenci kulüplerinin etkinlikleri sergilendi.

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellileri anlamanın bir güne sıkıştırılamayacak kadar önemli olduğunu söyledi.

Engelli bireylerin her alana girmesi gerektiğini kaydeden Görgün, engellilerle ilgili etkinliklerin arttırılması için tüm kurumlara sorumluluk düşdüğünü belirtti.

Görgün, Türkiye nüfusunun yüzde 12,5'ini engellilerin oluşturduğunu dile getirerek, "Engellilere yönelik farkındalık oluşturmak ve onların yaşadıkları sorunları anlayabilmek adına festivali düzenledik. Biz ve paydaşlarımız adına duyarlılık içinde, ciddi kazanımların sağlandığı bir festival oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement