'Siyah Kuğu'nun Yönetmeni İstanbulda - Son Dakika
Kültür Sanat

'Siyah Kuğu'nun Yönetmeni İstanbulda

\'Siyah Kuğu\'nun Yönetmeni İstanbulda

Darren Aronofsky, konuşmacıları arasında olduğu "alldesign 2013" tasarım buluşması için İstanbul'a geldi.

23.02.2013 13:07  Güncelleme: 15:46

5 dalda Oscar'a aday olan ve tüm dünyada büyük ses getiren Black Swan filminin yönetmeni Darren Aronofsky, konuşmacıları arasında olduğu "alldesign 2013" tasarım buluşması için İstanbul'a geldi. Arketipodesign/Designo'nun sponsorluğunda Türkiye'ye gelen ünlü yönetmen, 23 Şubat Cumartesi sabahı Arketipodesign/Designo'nun genel müdürü Murat Denizaltı, Designo CEO'su Ali Tusavul ve alldesign grup koordinatörü Can Gürcan'ın katılımıyla Hilton İstanbul'da düzenlenen basın toplantısındaydı.

Sinema dünyasının en iyi yönetmenlerinden biri olan Aronofsky, tüm dünyada büyük yankı uyandıran Black Swan, Requiem for a dream ve The Wrestler gibi ünlü başyapıtların Oscar adaylı yönetmeni. Darren Aronofsky şu an baş rollerinde Russell Crowe, Emma Watson ve Anthony Hopkins gibi isimlerin yer aldığı ve Nuhun Gemisinin hikayesinin işlendiği NOAH filmini yönetiyor. Aronofsky, 22-23 Şubat tarihlerinde gerçekleşen tasarım buluşması "alldesign" için İstanbul'a geldi. alldesign, hayatımızın her alanına yön veren yaratıcı endüstrilerin ele alındığı bir tasarım buluşması. alldesign'da Darren Aronosfky ile beraber pek çok önemli yabancı ve Türk isim, kendi dalında tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşıyor.

Arketipodesign/Designo'nun sponsorluğunda Türkiye'ye gelen Darren Aronofsky ise 23 Şubat Cumartesi saat 18:30-19:20 saatleri arasında alldesign izleyicileriyle buluşacak. Ünlü yönetmen tasarıma dair görüşlerini Memet Ali Alabora'nın soruları aracılığıyla paylaşacak.

Amerikalı yönetmen, 1996 yılında düşük bütçelerle çektiği Pi filmiyle bağımsız filmlerin adresi olan Sundance Film Festivali'nde ödüllendirildi. Ardından çektiği Requiem For ADream filmi ise kendisini milyonlarla tanıştırdı. The Wrestler, The Fountain ve Black Swan filmlerin de yönetmeni olan Darren Aronofsky sinema dünyasının en iyi yönetmenleri arasında gösteriliyor. Filmlerindeki insani olguları acımasız bir sertlikte veren yönetmenin yaptığı her film sinema tarihinin kült eserleri arasına girmiştir.2010 yılında 5 dalda Oscar'a aday olan Black Swan filmiyle Aronofsky de en iyi yönetmen dalında aday olmuştu.

Dünya çapında büyük başarı kazanan filmin gişe hasılatı 328 milyon dolardı. 30'un üzerinde ödülün sahibi olan Aronofsky şu an baş rollerinde Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson ve Anthony Hopkins gibi isimlerin yer aldığı ve Nuhun Gemisinin hikayesinin işlendiği NOAH filmi üzerinde çalışıyor. İzlanda'da çekimleri devam eden filmin 2014'te gösterime girmesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Siyah Kuğu'nun Yönetmeni İstanbulda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement