Staatskapelle Berlin, İstanbul'da Konser Verecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Staatskapelle Berlin, İstanbul'da Konser Verecek

Staatskapelle Berlin, İstanbul\'da Konser Verecek

Şef Daniel Barenboim yönetimindeki orkestra, 15 Mayıs'ta Zorlu Center'da sahne alacak.

12.05.2014 17:35

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, şef Daniel Barenboim ile dünyanın en eski ve saygın orkestralarından biri kabul edilen Staatskapelle Berlin'i İstanbul'da ağırlayacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, şef Daniel Barenboim yönetimindeki orkestra, 15 Mayıs'ta Zorlu Center'da sahne alacak.

Orkestra, konserde Richard Wagner'in "Tristan ve Isolde" ve "Nürnbergli Usta Şarkıcılar" ile Elgar'ın "Senfoni No. 2, mi bemol Majör, Op. 63" adlı eserlerini yorumlayacak.

Gerçekleştirdiği kayıtlarla 7 Grammy Ödülü'nün yanı sıra çok sayıda ödüle layık görülen Barenboim, 2004'te "Wolf Prize"a değer bulundu. Barenboim, 2007'de ise Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından "BM Barış Elçisi" ilan edildi.

Bir saray orkestrası olarak 1570 yılında kurulan Staatskapelle Berlin, Gaspare Spontini, Felix Mendelssohn Bartholdy, Giacomo Meyerbeer, Felix von Weingartner, Richard Strauss, Erich Kleiber, Wilhelm Furtwängler ve Herbert von Karajan gibi dönemlerinin en önemli şefleriyle çalıştı.

Orkestranın genel müzik direktörlüğünü ise 1992 yılından beri Daniel Barenboim yürütüyor. Barenboim, 2000 yılında Staatskapelle Berlin'e "Yaşam Boyu Daimi Şef" seçildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Staatskapelle Berlin, İstanbul'da Konser Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement