Uyku Kaçıran Öyküler Pera Müzesi Blog'da! - Son Dakika
Kültür Sanat

Uyku Kaçıran Öyküler Pera Müzesi Blog'da!

Uyku Kaçıran Öyküler Pera Müzesi Blog\'da!

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) iş birliğiyle "Gece Yarısı Hikâyeleri" isimli bir öykü serisi hazırlıyor.

14.10.2016 16:32  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Müzesi'nin, Türkiye'nin fantastik, bilimkurgu ve korku hikâyesi yazarlarını bir araya getiren Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdiği hikâye dizisinin ikinci bölümü "Tekno-Distopya" tamamlandı. FABİSAD üyesi yazarların bu kez Katherine Behar'ın teknoloji ve sanatı bir araya getiren eserlerinden ilhamla kaleme aldığı bilimkurgu hikâyeleri, sergi süresince belirli aralıklarla gece yarısı saat 00:00'da Pera Müzesi Blog'da okuyucuyla buluştu.

"Tekno-Distopya" serisi kapsamında yayınlanan ilk öykü Tevfik Uyar'ın kaleme aldığı "Cogito" oldu. Seri, Funda Özlem Şeran'ın "Kırmızı Buton", Doğu Yücel'in "Retro Rüyalar Oteli" ve Aşkın Güngör'ün "Ruh" öyküleriyle tamamlandı.

Katherine Behar'ın, yazarlara ilham veren "Veri Girişi" sergisi için son iki gün!

İnsan ve teknolojinin karmaşık ve bazen de isyan niteliğindeki bir arada yaşama yollarını konu edinen "Veri Girişi" sergisi, Katherine Behar'ın sanatına genel bir bakış niteliği taşıyor. Sergi, Behar'ın dijital kültürün ekonomik, politik ve sosyolojik etkilerini deşifre eden eserlerinden yola çıkarak, sanatın dijital kültür ve teknolojik gelişmelerle olan ilişkisine de eğiliyor. Küratörlüğünü Pera Müzesi ekibinden Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley'in yaptığı sergide Katherine Behar'ın Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu'ndan aldığı ilhamla ürettiği üç yeni eser öne çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Uyku Kaçıran Öyküler Pera Müzesi Blog'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement