Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti - Son Dakika
Magazin

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti

Dün hayatını kaybeden Yıldız Kenter'in konservatuvarda sınıf arkadaşı olan tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti. 92 yaşındaki Birsel'in ölüm haberini ise Devlet Tiyatroları duyurdu.

18.11.2019 10:57  Güncelleme: 11:15

Usta oyuncu Yıldır Kenter'in ölümünün ardından duayen isim Jale Birsel'den de kötü haber geldi. Bir süredir hasta olan Jale Birsel, 92 yaşında yaşamını yitirdi.

BAKIMEVİNDE HAYATINI KAYBETTİ

92 yaşındaki Jale Birsel, geçtiğimiz ay yakalandığı zatürreden kurtulamayarak hayata veda etti. Jale Birsel'in İzmir Çiğli'de bir bakımaevinde yaşama gözlerini yumduğu ortaya çıktı.

Dün akşam vefat eden <a class='keyword-sd' href='/yildiz-kenter/' title='Yıldız Kenter'>Yıldız Kenter</a>'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti

KÖTÜ HABERİ DEVLET TİYATROLARI DUYURDU

Jale Birsel'in vefat haberini duyuran Devlet Tiyatroları şu mesajı yayınladı; "Kurumumuz emekli oyuncularından ve Türk tiyatromuzun değerli ismi Jale Birsel'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti

AYNI SINIFTALARDI

Öte yandan Jale Birsel, dün akşam hayatını kaybeden Yıldız Kenter ile konservatuvarda aynı sınıftaydı. Birsel'in 38 yıl evli kaldığı eşi Salah Birsel, 1999 yılında vefat etmişti.

DÜN HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Cumartesi günü yoğun bakıma kaldırılan Yeşilçam'ın ve Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter, tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi.

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti
Yıldız Kenter

JALE BİRSEL KİMDİR?

Jale Birsel, 1949 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro yüksek bölümü başarıyla bitirdi. Hemen ardından "Yalancı" adlı oyunundaki Beatrice rolüyle Devlet Tiyatrosunda yerini alır. 38 yıl boyunca verilen her rolün üstesinden gelip seyircilerin, alkışlarını ve beğenilerini kazandı. Canlandırdığı birbirinden tamamen bağımsız farklı roller onun işinde ne kadar usta olduğunun göstergesiydi.

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter\'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti

Son Dakika Magazin Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Vay: Arka arkaya temizleniyolar 3 12 Yanıtla
    ademim : önce SENIN gibi pisliklerin temizlenmesi lazım.. 8 1 HAYIR İÇİN: Hadi sıraya gir de bir hayrın olsun. 8 1 Hale: Sıra sende 5 1

Advertisement