Oğuz Berkay: Şöhretin Kara Yüzünü Hiç Görmem İnşallah! - Son Dakika
Magazin

Oğuz Berkay: Şöhretin Kara Yüzünü Hiç Görmem İnşallah!

Oğuz Berkay: Şöhretin Kara Yüzünü Hiç Görmem İnşallah!

'O Ses Türkiye' ile adını duyuran Oğuz Berkay Fidan, yeni yakaladığı şöhretle ilgili samimi açıklamalar yaptı.

29.08.2013 09:03  Güncelleme: 09:51

Murat Boz ile birlikte seslendirdiği 'Olmuyor' adlı şarkıyla büyük beğeni kazanan Oğuz Berkay Fidan, yine de müzikte iddialı olmadığını söylüyor. Bu yıl üniversiteye başlayacak olan 17 yaşındaki şarkıcı; hem single'ını, hem de gelecekteki hedeflerini GÜNAYDIN'a anlattı...

Sizi 'O Ses Türkiye' yarışmasıyla tanıdık. Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?

Yarışmayı izlerken, aileme katılmak istediğimi söyledim. Annem her zaman arkamda oldu, babam ise önce çok sıcak bakmadı.

Birinci olacağınıza inanıyor muydunuz?

Yayına için ilk çağırdıklarında 'Aşka Kıyamet' şarkısını okudum. Hiçbir zaman 'Ben birinci olurum' diye bir düşüncem yoktu. Kısa hedefler koyarak ilerledim. Kendimi tatmin etmek ve tecrübe kazanmaktı asıl amacım. Sesimin güzel olduğuna bile inanmazdım.

ŞARKILARA DUYGUMU KATIYORUM

İddianız olmadığını söylüyorsunuz ama starlıkta biraz iddia olması gerekmez mi?

Kimi iddialı gördüysem, bir yerlere vardıklarında hep yalnış yollara saptılar. İddialı olmak, bazen sakıncalı; ortasını bulmak gerekiyor. Hem iddialı, hem de amatör olmak lazım. Yarışmadan önce gitarımı elime alıp sadece annem ve babamın karşısında şarkı söylerdim.

Peki sizde beğenilen şey neydi?

Şarkıya duygumu katabiliyorum. Sesimin rengi ve şarkıya kattığım duygu, benim sırrım diyebilirim.

Yarışmadan önce hayatınız nasıldı?

16 yaşındaydım ve Lise 3'e devam ediyordum. O arada müzikle ilgileniyordum ve gitar çalıyordum. Evde ders çalışıp müzik yapıyordum. Edrine Keşan gibi küçük bir yerde yaşadığımız için sosyal hayatımız da kısıtlıydı.

Birinci olduktan sonra neler değişti?

Hayatımda pek bir şey değişmedi. 'Olmuyor' adlı single'ım çıkana kadar her şey aynıydı. Single'dan sonra bir hareketlenme oldu hayatımda. Şimdi Murat Abi (Boz) ile turnedeyiz. Büyük bir tecrübe benim için.

Şöhret olmak, size neler hissettirdi?

Şöhret, çok tatlı ve değerli bir şey. Üzerine para verseniz, şöhret duygusunu yakalayamazsınız. İnsanların sizi sevdiklerini ifade etmeleri ve şarkınızı hep birlikte söylemeleri; çok değerli.

Ünlü olmanın zor taraflarıyla karşılaştınız mı?

Yanlış insanlarla çalıştığınız zaman, şöhretin kötü taraflarını yaşayabilirsiniz. Benim karşıma hep doğru insanlar çıktı. Onlarla çalışmak beni yanlış bir yere götürmeyecektir. Şöhretin kara yüzünü görmeyeceğim inşallah.

TEK BAŞIMA VAROLABİLİRİM

Single'a gelen tepkiler nasıl?

Murat Boz'la düet yapma fikrimiz yoktu aslında, buna stüdyoda karar verildi. Sözü ve müziği Cengiz Erdem'e ait olan 'Olmuyor' şarkısı çok beğenildi ve dijital ortamda en çok tık'lanan parçalar arasına girdi. Kayıt aşamasında Murat Abi bana çok destek oldu. İlk defa stüdyoya girdiğimde şarkıyı okuyamadım, beceremedim. Murat Abi bana yardımcı oldu.

Bundan sonra Murat Boz'un kanatları altında olmaya devam mı edeceksiniz?

Murat Abi'nin bana çok katkısı oldu. Ancak birine bağlı olarak devam edemezsin; kendi yolunu bulmalısın. Bu piyasada tek başıma varolabileceğimi de düşünüyorum. Ama Murat Abi'nin, arka planda da olsa her zaman bana destek vereceğini biliyorum.

BİRAZ GARANTİCİYİM MESLEĞİM OLSUN İSTERİM

Gelecekle ilgili hedefleriniz neler?

Bahçeşehir Üniversitesi Tasarım Bölümü'ne başlıyorum bu yıl. Bu konuda ilerlemeyi hedefliyorum. En başından beri mesleğimi elime alıp müziğe öyle devam etmek istiyordum. Ferhat Göçer ve Erol Evgin gibi... Bir gün sesini kaybedebilirsin; bu işin garantisi yok. Ben biraz garantici olduğum için bir mesleğim olsun istiyorum. Tabii ki müzik de her zaman hayatımda olacak. İkisini bir arada yürütebileceğimi düşünüyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Oğuz Berkay: Şöhretin Kara Yüzünü Hiç Görmem İnşallah! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement