Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Politika

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Türkiye Emekli Assubaylar Derneği (TEMAD) İl Başkanlığı tarafından, Ankara'daki meydana gelen terör saldırısını kınandı.

19.02.2016 11:07

Türkiye Emekli Assubaylar Derneği (TEMAD) İl Başkanlığı tarafından, Ankara'daki meydana gelen terör saldırısını kınandı.

TEMAD İl Başkanı Mustafa Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde artarak devam eden terör olaylarının Türk ulusunu derinden yaraladığını belirtti. Terörün, Türkiye'nin ve milletin huzuruna, ortak yaşama kültürüne karşı gerçekleştirilen bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Değirmenci, açıklamasında, "Hem askerlerimizi hem de sivil vatandaşlarımızı hedef alan bu ve benzeri terör saldırıları amacına asla ulaşamayacaktır. Karanlık eller bilmelidir ki hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir" ifadesini kullandı.

Ulusça büyük üzüntü ve keder içinde olduklarına değinen Değirmenci, terörün amacının halkta korku, yılgınlık ve umutsuzluk vermek, kaos ortamı yaratmak olduğunu belirtti. Böyle hain saldırılardan medet umanların gaflet, dalalet, hatta hıyanet içinde olduğunu vurgulayan Değirmenci, şunları kaydetti:

"Saldırıların üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin bizi ayırma girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam ederek, farklılıkların yüzyıllarca kardeşçe hüküm sürdüğü coğrafyamızda beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz. Teröre karşı başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan iktidar ve muhalefet partileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin tek yürek olması gerektiği gibi toplumun tüm kesimlerini terörü lanetlemeye, ortak çözüm üretmeye çağrılmasının da bir insanlık görevi olduğu bilinmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içine düşürülmeye çalışıldığı etnik çatışma ve kışkırtmalara karşı aziz milletimizin sağduyulu davranacağı, kahraman güvenlik güçlerimize güven ve desteklerini sürdüreceğine inancımız tamdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement