Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret 8 bin 506 lira (2) - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret 8 bin 506 lira (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret 8 bin 506 lira (2)

TİSK: HEDEFİMHİZ ORTALAMA ÜCRETİN ARTIRILMASI OLMALITİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, TİSK'in bu süreçte 3 önceliği olduğunu vurgulayarak, "1'incisi ülkemizin sürdürülebilir refahı oldu.

22.12.2022 14:37  Güncelleme: 14:44

TİSK: HEDEFİMHİZ ORTALAMA ÜCRETİN ARTIRILMASI OLMALI

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, TİSK'in bu süreçte 3 önceliği olduğunu vurgulayarak, "1'incisi ülkemizin sürdürülebilir refahı oldu. 2'ncisi çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması oldu. 3'üncüsü de işletmelerimizi ve üreticilerimizi ayakta tutarak üretimin, istihdamın, devamlılığın sağlanması oldu. Dengeli ve sosyal tarafların tümüne fayda sağlayacak bir asgari ücret belirlemenin önemini her daim aktarıyoruz. Biz, süreç boyunca, ki eylülden beri çok hızlanan bir süreç oldu bu; pozitif mesajlarla ülkemizin çalışma hayatına da yine pozitif bir enerji vermeye de gayret ettik. Devlet-işçi-işveren ayrımına karşı olduğumuzu ben her fırsatta ifade ediyorum. Aslında burada bir aile felsefesi var. Bazen tüm konularda anlaşıyoruz. Bazen aile bireyleri arasında anlaşmazlıklar da olabiliyor. Ama biz günün sonunda esas olanın birlik, beraberlik ve bütünlük olduğuna kalpten inanıyoruz. Bugün işçi tarafıyla bazı görüş ayrılıkları olmuş olabilir; ama yarın başka konularda yine mutabakatlar sağlayacağız. Asgari ücret bir taban ücrettir. Makul olması gerekir. Hedefimiz hep beraber ortalama ücretin artırılması olmalıdır" dedi.

BAKAN BİLGİN: SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINA YAKIŞAN BİR TUTUMDURBakan Vedat Bilgin ise yaptığı açıklamada, "Asgari ücret Türkiye'de yaklaşık ücretlerin yüzde 37'sini ilgilendiren bir ücret; fakat onunla da sınırlı kalmıyor; bütün ücretleri, ücret yapılarını düzenliyor. Asgari ücretin üzerindekiler kademe kademe asgari ücretten sonra yeniden ücretlerin ayarlandığı bir sürece giriyorlar. Bu demektir açıklanan bu rakam bütün çalışanları, sadece asgari ücretle çalışanları değil, onun üzerindeki çalışanları da emekçilerin de refah pay alacakları yeni bir ücret skalasına onları ulaştıracaktır. Bu Türkiye'nin büyümesine, büyürken emekçilerini düşünen bir sosyal devlet anlayışına yakışan bir tutumdur. Bu yaklaşım Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını, toplumun bütünleşerek; emekçileriyle, işverenleriyle, üretim sürecine daha verimli bir şekilde katılmalarını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.ERDOĞAN: SIRTIMIZDA ÖNEMLİ BİR KÜFE VAR

Erdoğan, Bakan Bilgin ve TİSK Başkanı Akkol'a teşekkür ederek, "Bu açıklanan rakam bir yerde devlete olan maliyeti itibarıyla, işverene olan maliyeti itibarıyla nihai bir rakam değil. Bunun adeta katlayanları var. Bunlarla beraber bu maliyet daha da artıyor. Devlet olarak hiç unutmayalım ki sırtımızda bizim önemli bir küfe var. ve bu küfe devamlı doluyor. Altyapıyla, üstyapıyla, sağlıkta, eğitimde attığımız adımlarla ve bütün bunlarla beraber ulaşımda atılan adımlarla Türkiye yeni yüzyıla çok farklı bir girişin içerisinde. Geçmişte hep söylediğimiz 'Batı'da ne varsa Doğu'da, Güneydoğu'da, o olacak' demiştik. İşte şimdi onları da bir taraftan gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Açıkladığımız asgari ücret tüm ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret 8 bin 506 lira (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement