TBMM Başkan Vekili Aydın: "Düşüncelerin Ham Maddesi Bilgi, Bilginin Kaynağı da Kitaptır" - Son Dakika
Politika

TBMM Başkan Vekili Aydın: "Düşüncelerin Ham Maddesi Bilgi, Bilginin Kaynağı da Kitaptır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, "İnsan hayatının kalitesi, düşünceleri ve aldığı kararların kalitesiyle ölçülüyor.

28.03.2018 15:06

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, "İnsan hayatının kalitesi, düşünceleri ve aldığı kararların kalitesiyle ölçülüyor. Düşüncelerin ham maddesi bilgi, bilginin kaynağı da kitaptır" dedi.

TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığınca 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Kitap ve İnsan" konulu bir etkinlik düzenlendi. TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Medeniyetimiz çok büyük medeniyetler oluşturmuşsa bilgi sayesindedir, kitap sayesindedir. İnsan hayatının kalitesi, düşünceleri ve aldığı kararların kalitesiyle ölçülüyor. Düşüncelerin ham maddesi bilgi, bilginin kaynağı da kitaptır" dedi.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler de uygarlığın gelişiminde en önemli unsurun bilgi olduğunu belirterek, tarihsel sürece bakıldığında bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman medeniyetler içerisinde lider konumda olduğunu vurguladı. İşler, "Bilgiye, kitaplara erişimin bu kadar kolay olduğu günümüzde ülkemizdeki okuma alışkanlığının düşüklüğüne ilişkin tedbirler alınmalı, toplumumuza okuyan bireyler kazandırmak için çalışmalar yürütülmelidir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkan Vekili Aydın: 'Düşüncelerin Ham Maddesi Bilgi, Bilginin Kaynağı da Kitaptır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement