DSÖ, Sinopharm aşısına acil kullanım onayı verdi - Son Dakika
Sağlık

DSÖ, Sinopharm aşısına acil kullanım onayı verdi

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in geliştirdiği Sinopharm aşısına acil kullanım onayı verdi. Sinopharm, DSÖ'nün acil kullanım onayı verdiği ilk Çin aşısı oldu.

07.05.2021 19:08  Güncelleme: 20:02

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in geliştirdiği Sinopharm aşısına acil kullanım onayı verildiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, basın toplantısında yaptığı açıklamada "DSÖ, Sinopharm (Beijing) Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı verdi. Böylelikle bu aşı güvenlik, etkinlik ve kalite açısından DSÖ onayını alan altıncı aşı oldu" dedi.

SON OLARAK MODERNA'YA ONAY VERİLMİŞTİ

DSÖ, bugüne kadar geliştirilen 6 Kovid-19 aşısına acil durum onayı verdi. Örgüt, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay vermişti. DSÖ, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü'nün (SII) ürettiği aşı, Moderna ve Johnson firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

SİNOVAC İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KARAR VERİLECEK

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in Sinovac aşısı ve Biotech tarafından geliştirilen diğer Kovid-19 aşısı hakkında önümüzdeki haftalarda karar vereceklerini söyledi.

DSÖ, Sinopharm aşısına acil kullanım onayı verdi

Son Dakika Sağlık DSÖ, Sinopharm aşısına acil kullanım onayı verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Kemal malkoc: Turkiyede yapılan sinovac aşısını ne dsö nede avrupa tanıyor 21 3 Yanıtla
    Pala: Bizim sayemizde dünya tanıyacak. 11 4 Hakangreat : Dünya KKTC yi de, Filistini de tanımıyor. Dünyanın her yaptığını doğru kabul etmemek lazım 0 0
  • Son : İlk çıkan aşı olmasına rahmensinovac) aşısı tek onay almayan aşı demekki düşük etkiye sayip... 6 3 Yanıtla
  • Hasan : Kral çıplak 0 0 Yanıtla
  • sedat: 200.ü aşkın Üniversitemiz,110 tane tıp fakültemiz kelli felli binlerce Prof ve Doçentimiz var ne zaman aşıyla ilğili mutlu bir haber duyacağız vay faz 2-3 aşamasındayız Korona bittikten sonramı aşıyı bulacaklar acaba bıraksınlar Tv lerde konuşmayı Labaratuara girsinler. 0 0 Yanıtla
    jylş.: bizimkiler ver parayı yesin bilimden anlamaz hiç biri 0 0
  • bob: bizimlavuklar biontect i begenmedi 0 0 Yanıtla

Advertisement