Dünya Sigarayı Bırakma Günü - Son Dakika
Sağlık

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Sivas'ta "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla Numune Hastanesinde hizmet veren sigarayı bırakma biriminin tanıtımı yapıldı.

09.02.2016 13:24

Sivas'ta "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla Numune Hastanesinde hizmet veren sigarayı bırakma biriminin tanıtımı yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam, burada yaptığı konuşmada, sigaranın zararlarından bahsetti. Sigaranın içerisinde 4 bine yakın zaralı madde bulunduğunu belirten Sağlam, dünyada her yıl bu nedenle 2,5 milyon kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'de sigarayı bırakmak isteyenler için önemli adımlar atıldığını aktaran Sağlam, şunları kaydetti:

"Müdürlük olarak sigara denetimlerimizi olabildiğince hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Çoğunlukla eğiticilik görevini üstlenmiş durumdayız. Bağımlılıktan kurtulmak için önce kişi kendisi sigarayı bırakmak istemeli. Daha sonra sağlık personeli yardımı oluyor. Buna ihtiyaç duyan vatandaşlarımız olursa 'Alo 171' sigara bırakma hattıyla onlara çok yakınız. Bununla birlikte sigara bırakma polikliniklerimiz var. Sivas'ta Numune ve Cumhuriyet Üniversitesi hastaneleri ile ilçelerimizden Yıldızeli, Altınyayla ve Şarkışla'da polikliniklerimiz var. Buna Suşehri ve Gürün'ü de ilave deceğiz. Yani ilçesiyle, merkeziyle sigara bırakmak isteyen herkesin ayağına bu hizmeti getirmiş bulunmaktayız."

Sigarayı bırakma biriminde görevli göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Hayrullah Gölen ise bu hizmeti haftanın her günü verdiklerini söyledi. Günlük sigara bırakmak isteyen 16 kişiyi tedavi ettiğini dile getiren Gölen, "Şu ana kadar 2 bin 448 hasta müracaat etti. Kontrole gelen hastalarımızın yüzde 48'inde sigara bırakma oranına sahibiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Dünya Sigarayı Bırakma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement