Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı Sona Erdi

Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı Sona Erdi

Antalya'da düzenlenen "Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği" çalıştayı sona erdi.

28.10.2014 20:24  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da düzenlenen "Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği" çalıştayı sona erdi.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antalya'daki Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen çalıştayın son gününde, komisyon raporları katılımcılara okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, çalıştaya yaklaşık 20 üniversiteden 54 akademisyen, olimpik olan ve olmayan federasyon başkanlarının tamamı, şampiyon sporcular, spor kulüplerinin temsilcileri, medya mensupları, spor yazarları ve spor hukukçularından oluşan yaklaşık 300 kişinin iştirak ettiğini söyledi.

Özçelik, çalıştaya ilginin büyük olduğunu dile getirerek, iki gün süren etkinlikte farklı salonlarda, farklı konuların konuşulduğunu ve tartışıldığını belirtti.Çalıştayda, Türk sporunu nasıl şekillendirileceği, mevzuat ve uygulama açısından eksiklikler, olimpiyatlara sporcu yetiştirilmesi, Türkiye'deki antrenörlük sistemi ve federasyonların yapıları gibi konuların görüşüldüğünü ifade eden Özçelik, katıldığı toplantılarda orijinal fikirlerin ortaya çıktığını aktardı.

Ortaya çıkacak sonuç ve fikirlerin uygulamalarının da güzel olmasını istediklerini vurgulayan Özçelik, şöyle konuştu:

"İki hedefimiz var. İlki halkımızın spor hayatının içerisinde aktif olarak yer alması ve sporun yaygınlaştırılması. Diğeri de ülkemizi temsil edecek başarılı şampiyon sporcular yetiştirmek. Bu iki hedefe ulaşmakla alakalı hem mevzuat, hem de sahadaki uygulamalar, hem idare ve federasyon yapılarındaki, hem de kulüplerimizin yapılarındaki eksiklikler, fazlalıklar, düzeltilmesi gereken ve alkışlanması gerekenlerin hepsi ortaya döküldü. Önümüzdeki hafta da inşallah sonuç bildirgesi ortaya çıkacak. Ondan sonra yeni uygulama ve düzenlemeler başlayacak. Umarım bu şekilde Türk spor hayatına faydamız olacaktır diye düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement