Malatya Arena Yarım Kaldı - Son Dakika
Spor

Malatya Arena Yarım Kaldı

PTT 1.Lig'de mücadele eden Malatyaspor'un yapımı devam eden yeni stadı, TOKİ ile yüklenici firma İlsan İnşaat'ın sözleşmeyi feshetmesi sonrası milyonluk proje yarım kaldı.

09.10.2015 08:53  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Malatya Arena Stadı yüklenici firması İlsan İnşaat ile yaptığı sözleşmeyi fesih edince, firma stattaki şantiyesini kaldırdı. Üç yıl önce temeli atılan stadın bundanı sanraki durumu ile ilgili gözler TOKİ'nin vereceği karara çevrildi. Eylül ayına kadar süre tanınan, ancak o süreyi de kullanamayan yüklenici firma, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) fesih kararını vermesinin ardından stattan ayrılmaya başladı.

TEMELİNİ ERDOĞAN ATMIŞTI

Hürriyet'te yer alan habere göre; Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında temeli atılan ve Malatya'nın en büyük sportif yatırımı olma özelliğini taşıyan Malatya Arena Stadı için TOKİ, yüklenici firma ile görüşüp, fesih kararı vermişti.



MALZEMELERİ GÖTÜRMEYE BAŞLADILAR

Fesih kararı sonrası yüklenici firma İlci Holding, Malatya'daki malzemelerini götürmeye başladı. TOKİ'nin yüklenici firma ile feshi gerçekleştirdikten sonra statla ilgili yeni bir süreç başlayacak.Malatya Arena Stadı'nın kontrol mühendisi Hurşit Kuşçu, bundan sonraki süreçte idare olarak TOKİ'nin vereceği kararın büyük önem taşıdığını kaydetti.

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Kuşçu, TOKİ'nin gerekeni yaptığını ve artık stadın yapım süreci ile ilgili yeni bir sürecin başladığını söyledi. TOKİ'nin bu süreci kısa tutmak için bir an önce yeni ihale takvimini başlatması gerektiğini kaydeden Kuşçu, "23 Eylül 2015 tarihinde mevcut yüklenici firmanın süresi doldu. TOKİ de bundan dolayı sözleşmeyi fesih etti. Tabi önemli bundan sonraki sürecin hızlı işlemesi" dedi.

Malatya Arena Yarım Kaldı

Son Dakika Spor Malatya Arena Yarım Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • boyraz: Allah ın izniyle cumhurbaşkanının attığı temel yarım kalmaz ve daha saglam olur 16 15 Yanıtla
    cCc: giren şemsiye açılmaz avut sen kendini. 12 8
  • sertan subasi: rte yi bi halife ilan etmediginiz kaldi Allahsizlar 13 9 Yanıtla
  • soner: seçim yaklaşıyor yarımda olsa açılışını yaparlar kurdeleyi keserler. 14 6 Yanıtla
  • canka: baş soyguncu iş basinda..çalmiştir yine. ..hirsizlr 12 6 Yanıtla
  • malatyalı44: ne arenası ismi İnönü diye devam etmeli ayıp ya .ismini heryerden siliyosunuz.ama bunun hesabı sorulacak merak etmeyin 7 9 Yanıtla
  • elazıg: elazıgda ne tam olmuş ki stadda olsun 10 1 Yanıtla
  • Laaaaannnn: MALatyalılar bir %70 AKP daha versin 7 4 Yanıtla
  • BİR BİLEN: Ucuz ülke var, gel vatandaaaş. sahibi yok gel kon 6 4 Yanıtla
  • yaziksize: Çok nankorsunuz ne onun kadar bu ulkeye hizmet eden oldu mu allah bu ülkeyi sizenasip etmiyo niye çünkü işler bu ulkeye hiçbirşey vermezsiniz elin gavur anladı siz hala anlamasını bu ulkeye 3 tane adam geldi 1 menderes 2 özal 3 tayyip 100 senede baska da gelmedi körler sayarlar birbirinizi agarkayin 4 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement