Mamak Sayokan Sporcularından 12 Altın - Son Dakika
Spor

Mamak Sayokan Sporcularından 12 Altın

Mamak Sayokan Sporcularından 12 Altın

Mamak Belediyesi’nin Sayokan Dünya Federasyonu, Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği Çanakkale Şehitlerini Anma Bagatur Oyunları Başak Gençlik ve Spor Merkezi’nde gerçekleşti.

23.03.2015 11:31

Mamak Belediyesi'nin Sayokan Dünya Federasyonu, Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği Çanakkale Şehitlerini Anma Bagatur Oyunları Başak Gençlik ve Spor Merkezi'nde gerçekleşti.

12 kulüp ve 156 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası'na 42 sporcusuyla katılan Mamak Sayokan Topluluğu 12 altın, 12 gümüş ve 17 bronz madalyanın sahibi oldu. Eski Türk dövüş tekniklerinden esinlenen "Sayokan" sporuyla, Osmanlı tokatının da ringlerde uygulandığı yarışmalarda Mamak Sayokan Topluluğu takım halinde ikinci oldu. Yarışmacıları tebrik eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Kendi değerlerimizden kendi kültürümüzden ortaya çıkan ata sporumuz Sayokan'ın daha da yaygınlaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Organizasyonun Mamak'ta yapılmış olmasından da mutluluk duyuyoruz. Yarışmaya katılan tüm sporcu kardeşlerimizin başarılarının devamını diliyorum. Mamak Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

BİN YILLIK TÜRK SPORU SAYOKAN

Minikler (Çayanbala), yıldızlar (Edizbala), ayakboyu (Gençler), ortayaşlı (Ortaboy) ve büyükler (Başboyu) olmak üzere 5 kategoride gerçekleşen şampiyonada Alpler, 4 farklı oyun sistemiyle gövde gösterisinde bulundu. Uruş yarışmasının haricinde Sayokan tarihinde ilk kez oynanan Tola, Tayçu ve Kün-Eki yarışmalarında Alpler kıyasıya mücadele etti. Uruş yarışmasında miniklerde 4, yıldızlarda 1 ve gençlerde 1 birincilik elde eden Mamak Sayokan Topluluğu, miniklerde 6 gümüş ve yıldızlarda da 3 gümüş madalyanın sahibi oldu. Yine uruş yarışmalarında miniklerde 4, yıldızlarda 4, gençlerde 2 ve ortayaş kategorisinde 1 bronz madalyayı evine götüren topluluk, Tola yarışmalarında da miniklerde 3, yıldızlarda da 3 altın madalyayı kazandı. Mamak Sayokan Topluluğu Tola yarışmasında yıldızlar kategorisinde 3 gümüş madalyanın sahibi olurken, miniklerde 3, yıldızlarda da 3 bronz madalya aldı. Yarışmanın sonunda sporculara sertifika ve madalyaları verildi. Mamak Sayokan Topluluğu sporcularından Merve Erpolat ve Gamze Demirel'in okuduğu Çanakkale şiirlerinin ardından gösteri sona erdi.

Organizasyonda kısa bir zaman içinde çok başarılı olduklarını kaydeden Aybar Murat Çekiç, "Uzakdoğu sporlarından farklı olarak estetik için değil, gerçek dünyada mücadele etmek için geliştirilen Sayokan sporunu Mamak'ta yaygınlaştırmaya çalışacağız. Bize verdiği destelerden dolayı Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mamak Sayokan Sporcularından 12 Altın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement