Nani, Orlando City tarihine geçti - Son Dakika
Spor

Nani, Orlando City tarihine geçti

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Nani, Orlando City'de bir sezonda hem gol hem de asist sayısında çift hanelere ulaşan ilk oyuncu oldu.

01.10.2019 11:55  Güncelleme: 12:12

Sporting Lizbon'dan ayrılarak Orlando City'e transfer olan Luis Nani, MLS tarihine geçen bir katkı yaptı.

Portekizli yıldız, Orlando City'de bir sezon içinde çift hanelerde gol ve asist katkısı yapan ilk oyuncu oldu. Orlando formasıyla 12 gole imza atan Nani, Cincinatti maçıyla asist sayısını 10'a yükseltti.

Fenerbahçe'de 2015-2016 sezonunda forma giyen 32 yaşındaki futbolcu, 12 gol, 13 asistlik performans sergilemişti.

Nani, Orlando City tarihine geçti

LUIS NANI KİMDİR?

17 Kasım 1986 doğumlu Luis Carlos Almedia da Cunha(Luis Nani) Portekiz Amadora Lisboa kentinde dünyaya gelmiştir. Fenerbahçe'de forma giyen Portekizli futbolcu, aynı zamanda Portekiz milli takımında da kanat mevki'nde görev almaktadır.

Nani'ye futbol'u ağabeyi sevdirmiştir. Nani henüz 14 yaşındayken ağabeyi onu Portekiz takımlarından Real Massamá futbol kulübüne götürür ve Nani kariyerine burada başlar.

Nani, Profesyonel futbola Portekiz'in köklü kulüplerinden Sporting Lizbon'da başlamış ve burada 3 yıl forma giydikten sonra 2007-08 sezonu başında İngiliz Manchester United FC takımına transfer olmuştur. Premier League'de Manchester United ile çıktığı ilk maç 12 Ağustos 2007 tarihindeki Portsmouth FC maçıdır.

7 sezon Manchester United'da forma giyen ve pozisyonuna Di Maria'nın transfer edilmesiyle 2014-15 sezonu için Sporting Lizbon'a kiralık olarak gönderilen Nani, Portekiz Ligi'nde çıktığı 27 maçta 7 gol kaydetti.

6 Temmuz 2015 tarihinde Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Nani, Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk hazırlık maçında İran kulübü Zob Ahan'a karşı ilk golünü frikikten kaydetmişti.

Nani, Orlando City tarihine geçti

Son Dakika Spor Nani, Orlando City tarihine geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Nani Nani oy oy Nani Nani oy oy oy : Fenerbahçe böyle bir futbolcuyu nasıl sattı aklım fikrim almıyor. Para için futbolcu satmak ahmaklıktır. Büyük takımlar futbolcu satmaz futbolcuyu takımda tutar ama maalesef bizim takımlarımız hep bu hatayı yapıyor demek ki futbolda ilerleyememişiz. 11 1 Yanıtla
    Nani: Adamda avrupadan teklif geldiğinde 8m ya serbest kalır maddesi vardı boş yapma 2 0

Advertisement