Sibel Şimşek'ten 3 Altın Madalya - Son Dakika
Spor

Sibel Şimşek'ten 3 Altın Madalya

Sibel Şimşek\'ten 3 Altın Madalya

Sibel Şimşek, 63 kiloda koparma- silkme ve toplamda 3 madalya aldı.

12.04.2012 19:12  Güncelleme: 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nda ay yıldızlı takımın başarılı ismi Sibel Şimşek, 63 kiloda koparma- silkme ve toplamda 3 madalya aldı.

Sibel Şimşek, koparma kategorisinde ilk denemesinde 100 kilo kaldırdı. Madalyayı garantileyen Sibel Şimşek, en yakın rakibine 6 kilo fark atınca ikinci ve üçüncü hakkını kullanmadı.

Bu kiloda diğer temsilcimiz Neslihan Okumuş, kilo dezajantajı ile Belaruslu rakibine bronz madalyayı kaptırdı. Macaristanlı Nicoletta Nagy, 94 kilo ile ikinci, Belaruslu Liudmila Bril 93 kilo ile üçüncü oldu.

Sibel Şimşek, silkmede ise ikinci hakkında 125 kilo kaldırarak en yakın rakibine 9 kilo fark atarak ikinci altın madalyaya uzandı. Sibel Şimşek toplamda 225 kilo ile günü 3 altın madalya ile tamamladı.

Kepez Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Avrupa Bayanlar ve Erkekler Halter Şampiyonası'na 33 ülkeden; 133 bayan ve 208 erkek olmak üzere toplam 341 sporcu katılıyor. Türkiye; şampiyonaya 7 bayan ve 8 erkek sporcuyla iştirak ediyor.

Öte yandan şampiyona, olimpiyat vizesi alamayan ülkeler için son bir sınav niteliğinde. Türkiye, bugüne kadar yapılan olimpiyat kotası yarışmalarında 4 bayan ve 5 erkek sporcuyla vize alarak kotasını doldurdu.

6 Nisan'da başlayan Avrupa Bayanlar ve Erkekler Halter Şampiyonası, 15 Nisan'a kadar sürecek.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sibel Şimşek'ten 3 Altın Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement