Spor Toto 3. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 3. Lig

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yeni Diyarbakırsporlu futbolcu Serdar Cansu’ya 3 maç ceza verdi.

06.03.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yeni Diyarbakırsporlu futbolcu Serdar Cansu'ya 3 maç ceza verdi.

PFDK, Dardanelspor maçında kırmızı kart gören Yeni Diyarbakırsporlu Serdar Cansu'ya 'rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli harekette' bulunduğu gerekçesiyle 3 maçta oynamama ve bin 500 lira para cezası verdi. Kurul, aynı müsabakada 5'ten fazla futbolcusu kart gördüğü için de 'takım halinde sportmenliğe aykırı harekette bulunma' maddesi gereği kulübe ayrıca bin 600 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Dardanelsporlu taraftarların siyasi ve ırkçı sloganları 'ideolojik propaganda' kapsamına alınmazken, 'kötü ve çirkin tezahürat nedeni ile Dardanelspor'a 10 bin lira para cezası verildi. PFDK'nin 'İdeolojik propaganda' çerçevesinde ceza vermemesi tepkilere neden oldu.

Yeni Diyarbakırspor, Serdar Cansu'ya verilen cezanın kaldırılması veya indirilmesi için maçın görüntüleriyle beraber Tahkim Kurulu'na itiraz etti.

İSMET YILMAZ VE İSMAİL ÖZTÜRK'E ONAY

Tahkim Kurulu, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçından sonra 1 ay hak mahrumiyeti cezası alan Genel Menajer İsmet Yılmaz ile kulüp masörü İsmail Öztürk'e verilen 3 maçlık soyunma odası ve yedek kulübesine giriş cezası için Yeni Diyarbakırspor'un yaptığı itirazı reddetti. Böylece Yılmaz ve Öztürk'ün cezaları onaylanmış oldu. PFDK, Yılmaz ve Öztürk için yapılan 'ceza erteleme' talebini de reddetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement