Tmok Başkanı Erdener, Akdeniz Oyunları'nı Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Tmok Başkanı Erdener, Akdeniz Oyunları'nı Değerlendirdi

Tmok Başkanı Erdener, Akdeniz Oyunları\'nı Değerlendirdi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Mersin'de başlayan 17.Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'nin spor alanında büyük bir organizasyonda yapabileceklerini belirleme açısından önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

20.06.2013 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Mersin'de başlayan 17. Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'nin spor alanında büyük bir organizasyonda yapabileceklerini belirleme açısından önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e gelen TMOK Başkanı Uğur Erdener, İHA'ya organizasyonla ilgili açıklama yaptı. Mersin Akdeniz Oyunları'nın organizasyon gücü bağlamında Türkiye'nin spor alanında büyük organizasyona nasıl yaklaştığını, neleri yapabileceğini, hangi iradeyi koyabileceğini belirleme açısından önemli bir gösterge olduğunu kaydetti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ve önemli bir yere sahip as başkanın Mersin'de olacaklarını bildiren Erdener, "Onların indinde Mersin'in bu özelliğinin değerlendirilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye, bu oyunları komşu ülke dostumuz finansman güçlükleri nedeniyle yapamadığı için yaklaşık 2 yıl önce aldı ve 1,5 yıllık bir süreç içinde spor teşkilatımız ile Gençlik ve Spor Bakanımızın gerçekten güçlü bir yaklaşımıyla bu organizasyonun hazırlanmasında önemli bir rol oynadı. Ben inanıyorum ki, organizasyon büyük bir başarıyla gerçekleşecek" dedi.

Oyunlara katılacak kafilenin hepsinin geldiğini aktaran Erdener, "Onların da gördüklerinden memnun olmamaları mümkün değil. Yapılan konuşmalar, dostlarımızın bize ilettikleri, Akdeniz coğrafyasındaki ülkelerin spor adamlarının, olimpiyat komitesi başkanlarının düşünceleri, her şeyin yolunda olduğu biçiminde. Mutlaka her organizasyonda olduğu gibi ufak tefek sorunlar olacaktır ama bunları Türkiye'nin mevcut yapısı içinde kısa sürede aşma iradesi var. Bunlar İstanbul için bir gösterge, en azından tesis planlaması, tesislerin inşaatlarının çok kısa sürede gerçekleştirilmesini örnekleme açısından büyük önem taşıyor. Ben Mersin'in İstanbul'un 2020 adaylığına çok çok direk ve çok önemli etkisi olmamakla birlikte, bunu kabul etmeliyiz, iyi bir organizasyon olacağı için olumsuz bir etki yapmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin büyük organizasyon kültürünü geliştirmesi açısından bu tür büyük organizasyonların önem taşıdığını vurgulayan Erdener, şöyle devam etti:

"Akdeniz Oyunları bir dünya şampiyonasından farklı. Çok büyük bir dünya şampiyonası yapabilirsiniz bir tek dalda ama Akdeniz Oyunları öyle değil. 30'u aşkın dalda 5 bin sporcuyla yaptığınız bir organizasyon. Birçok ayrıntıyı içeriyor. Bu ayrıntıların hepsinin üstesinden gelmek Türkiye'de çok ciddi bir organizasyon kültürü oluşturuyor. İşte o açıdan olimpiyat oyunları bağlamında önem taşıyor. Ama IOC üyelerinin verecekleri oylar açısından sorguladığımızda aynı boyutta olduğunu söyleyemem tabi ki." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tmok Başkanı Erdener, Akdeniz Oyunları'nı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement