Os X Yosemite 10.10.4'ün Gizli Özelliği - Son Dakika
Teknoloji

Os X Yosemite 10.10.4'ün Gizli Özelliği

Os X Yosemite 10.10.4\'ün Gizli Özelliği

Ars Technica tarafından yeni yazılım güncellemesi içinde bulundu.

01.07.2015 11:47
Hasan Uğur Nayır - -

Apple, uzun süredir test ettiği 10.10.4'ün tam sürümünü nihayet yayınladı. Bu güncellemenin en kritik kısımlarından biri WiFi ve daha birçok soruna neden olan Discoveryd ağ sürecinin değiştirilmesi oldu. Bununla birlikte başka bir önemli değişiklik var.


Ars Technica tarafından yayınlanan rapora göre Apple, 10.10.4'te alt yapıda sessiz sedasız bir geliştirme yapmış. Rapor güncelleştirmeyle birlikte 3. parti SSD'ler için TRIM desteğinin olduğunu belirtiyor. Apple herhangi bir şey yüklemeye veya indirmeye gerek kalmadan TRIM'in etkinleştirilmesi için komut satırına yardımcı eklemiş. Trimforce denilen bu yardımcı OS X terminalinden aktif edilebilir. Ancak çalışmaya başlaması için yeniden başlatmak gerekli.


Normalde TRIM'in OS X El Capitan'la birlikte yerel halde gelmesi bekleniyordu, anlaşılan Apple hazırlıklarını şimdiden yapmış bile. Bu kadar bahsettiğimiz TRIM tam olarak nedir? Kısaca açıklayacak olursak SSD üstünde boş alanlara herhangi bir verinin yazılması hızlı ve basit şekilde gerçekleşir. Bununla birlikte daha önceden verilerin yazıldığı alanların üstüne başka bir şeylerin yazılması ise yavaştır. Özetle TRIM bu sorunu çözüyor ve SSD'lerin hızını yükseltiyor.


En modern işletim sistemlerinde TRIM desteği var, Apple OS X'te ise sadece dahili SSD için bu kural geçerli. Yani bir tüketicinin 3. parti SSD için 3. parti çözüm kullanması gerekiyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Os X Yosemite 10.10.4'ün Gizli Özelliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement