İlginç mimarisiyle 'çöküyormuş hissi veren' apartman görenleri hayrete düşürüyor - Son Dakika
Yaşam

İlginç mimarisiyle 'çöküyormuş hissi veren' apartman görenleri hayrete düşürüyor

İlginç mimarisiyle \'çöküyormuş hissi veren\' apartman görenleri hayrete düşürüyor

Hatay'da mimari yapısıyla dikkat çeken 6 katlı binanın eğik olması görenleri hayrete düşürüyor. İlçenin adı olan Kırıkhan'ı temsil etmesi için, 'kırık gibi' gösterilen binanın balkonları insanlarda çökecekmiş hissi uyandırıyor. Vatandaşlar, Türkiye'de tek olan binanın altından geçmeye korkuyorlar.

26.02.2021 09:11  Güncelleme: 09:38

Kırıkhan ilçesinde bulunan ve mimarı yapısı ile dikkat çeken 6 katlı binanın balkonlarının eğik olması görenleri hayrete düşürüyor. Mimar Serdar Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada, Kırıkhan Apartmanı'nı yaptıklarını belirterek, "İlçede Kırıkhan'ı temsil eden bir binanın olmaması üzerine bu maksatla binamızı kırık bina gibi gösterdik. Bundan dolayı bu binanın ismini Kırıkhan Apartmanı koyduk" dedi.

"ÜZERLERİNE DEVRİLMESİN DİYE ALTINDAN GEÇMİYORLAR"

Bu binanın yapılışında ilginç anıları olduğunu anlatan Kılıçoğlu, "Bir müşterimiz 'neden böyle bir bina yaptınız sizin bu bina çökmeye başladı 6 yıl geçmesine rağmen' dedi. Bu binanın çöktüğünü düşünenler var. Yine yaşlı bir teyze torunu ile kaldırımdan geçerken binanın balkonlarının eğri olduğunu görüp kaldırımdan yola geçtiler üzerimize devrilmesin diye. Buna benzer birçok anımız oldu. Binamız Türkiye'de tek balkonları yamuk binadır" diye konuştu.

İlginç mimarisiyle 'çöküyormuş hissi veren' apartman görenleri hayrete düşürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İlginç mimarisiyle 'çöküyormuş hissi veren' apartman görenleri hayrete düşürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • adsız: bina yan çökmüş. millete doğruyu söylemiyorlar. millete bunu yuttu sizi uyanıklar. bide bina çökerse o zaman görürsünüz. gerçi buna kılıf bulan o zamanda kılıf bulur. aslında bu binayı incelenmesi lazım yapılışında belediye imarına bakılmalı gerçek ortaya çıkar. 7 27 Yanıtla
  • Y Y 1907: balkonu süper üstü özel yapılmışa benziyor 27 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: İNCELENSİN SAĞLAMMI DEĞİLMİ ÇIKAR MEYDANA ...BİNANIN ĞÜZEL OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL SAĞLAM OLMASI ÖNEMLİ KESİNLİKLE DEPREP ÜLKESİNDEYİZ UNUTMAYIN...BU BİNA KONTROL EDİLMELİ... 0 0 Yanıtla

Advertisement