Soyguncular, Alarmı Susturamayınca Kuyumcuyu Getirdi - Son Dakika
Yaşam

Soyguncular, Alarmı Susturamayınca Kuyumcuyu Getirdi

Soyguncular, Alarmı Susturamayınca Kuyumcuyu Getirdi

Erzurum'da kaçırdıkları kuyumcudan zorla anahtarını alarak işyerine giren soyguncular, alarmı susturamayınca sahibini dükkana getirip, soygunu gerçekleştirdi.

08.10.2015 11:26  Güncelleme: 12:20

Erzurum'da evine giderken gözlerine biber gazı sıkıp, ellerini plastik kelepçe ile bağlayarak bir aracın bagajına koydukları kuyumcunun anahtarını alarak iş yerine giren soyguncular, alarmı susturamayınca sahibini dükkana getirip, soygunu gerçekleştirdi.

GÖZÜNE BİBER GAZI SIKIP ARACIN BAGAJINA ATTILAR

Olay, merkez Yakutiye ilçesinin tarihi Taşmağazalar semtinde meydana geldi. Geçen 2 Ekim günü saat 20.00 sıralarında iş yerini kapatıp otomobili ile evine giden İbrahim Abay'ın arkasından sessizce gelen soyguncular, gözüne biber gazı sıkıp, ağzını kapattıktan sonra ellerini de arkadan plastik kelepçe ile bağlayarak bir otomobilin bagajına attılar.

DÜKKANIN ANAHTARINI ALDILAR AMA...

Soyguncular kuyumcu Abay'ı götürdükleri sessiz bir yerde bagajdan çıkarıp, dükkanın anahtarını aldılar. Yüzleri kapalı olan soygunculardan biri otomobille dükkana gitti. Kumanda ile iş yerinin kepenklerini kaldırıp kapıyı açan şüpheli çalan alarmı susturamayınca telefonla arkadaşlarını aradı ve Abay'a alarmı nasıl susturacağını sordu.

ALARMI SUSTURAMADILAR, DÜKKANA KUYUMCUYU GETİRDİLER

Abay'ın tarifine rağmen bunu başaramayan soyguncu dükkanı kapatıp arkadaşlarının yanına gitti. Abay'a, "Bize yanlış yaparsan 2 çocuğun ölür." dediler. Abay'ın tarifine rağmen ikinci denemelerinde de kapısını açtıkları dükkanın alarmını susturamayınca şüpheliler bu kez kuyumcu İbrahim Abay'ı alıp dükkana getirdiler.

ALTIN VE PARALARI AKIP KAÇTILAR

Abay'la birlikte elinde bıçakla dükkana giren hırsız işyerinde poşetlere doldurduğu altın ve para olmak üzere yaklaşık 300 bin lirayı alarak kaçtı.



Hırsızın iş yerinden kaçıp gitmesinden sonra, 'İmdat soygun var' diye bağıran kuyumcu Abay, sesini duyuramayınca 155'i arayarak polisten yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler güvenlik kamera görüntüleri ve çevredeki MOBESE'leri izleyerek şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı. Abay'ın geçtiğimiz yıl da iş yerine giren bir kişi gözüne biber gazı sıkarak 4 bileziğini alıp kaçtıktan sonra yakalanmıştı.

DAVUTOĞLU DA DÜKKANA GELDİ

İbrahim Abay, 6 Ekim'de Erzurum'a gelen ve esnaf gezisinde iş yerine giren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na olayı anlattı ve çarşıda kapatılan karakolun yeniden açılmasını talep etti. Başbakan Davutoğlu, Vali Ahmet Altıparmak'tan kuyumcuların bulunduğu çarşıya kısa sürede bir karakol açılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Soyguncular, Alarmı Susturamayınca Kuyumcuyu Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • murat: Tek gerçek akparti erisi ihanet şebekesi ağrı 0404 14 30 Yanıtla
  • ERBAA: ....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP ,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 14 18 Yanıtla
  • töbe töbe : oğlum iyi bak karşındaki adam olmasın ben 9 ndan şüpheleniyorum nasıl olsa tayyipın velihatti 10 14 Yanıtla
    Niğdeli: Suslan garakteri bozuk, o insanlar senin gibi gataktersiz değil. Neydü belürsiz kurban ol Davutoğluna. 10 12 .....: banabak töbe töbe bahçeden kemiği senmi çaldın yoksa 2 1
  • van: Alarm çalıyor duyan yok adam kaçırılmış bilen yok adamı alarmı susturmasi için getiriyorlar gören yok demekki güvenlik yok 0 0 Yanıtla
  • Zaza siverekli 63: Normalde alarmlar polis merkezine bagli polis aninda gelmesi lazimdi ama işte aslinda cvp hepimiz biliriz iş biter polis gelir turk filmi normal 0 0 Yanıtla
  • Canikli: Alarm çalıyor polis gelmiyo hayret 0 0 Yanıtla

Advertisement