Türkiye'de İlk Defa 'Altın' İplikle Yorgun Cilt Tedavisi - Son Dakika
Yaşam

Türkiye'de İlk Defa 'Altın' İplikle Yorgun Cilt Tedavisi

Türkiye\'de İlk Defa \'Altın\' İplikle Yorgun Cilt Tedavisi

Türkiye’de ilk defa Antalya’da uygulanan Altın İplik yöntemiyle yorgun ve sarkan ciltler gençleşiyor.

08.07.2014 09:45

Türkiye'de ilk defa Antalya'da uygulanan Altın İplik yöntemiyle yorgun ve sarkan ciltler gençleşiyor. Cilt altına yerleştirilen altın ipler ile ağrısız bir şekilde toparlanan cilt şeklini iki yıl süresince koruyabiliyor. Mayasante Poliklinik Direktörü Medikal Estetik Hekimi Farmakolog Dr. Devrim Gürsoy, "Son üç yıldır örümcek ağı ve diğer ipli teknik işlemler tarafımızdan gerçekleştiriliyor ancak, Fil Dor dediğimiz altın iplik Türkiye'de ilk defa Serik'te yapılıyor. Yer çekiminin etkisine bağlı olarak sarkma olan ve ovalliğini kaybeden her yer için kullanılıyor. Kalça, göğüs, çene, yüz, boyun gibi yerlerde sıkça kullanılır. Genel hatların toparlanması tek seansta iyileştirilebiliyor" dedi.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan uygulama Antalya'nın Serik ilçesindeki Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Farmakolog Dr. Devrim Gürsoy tarafından Dr. Şeyda Kara'nın kliniğinde gerçekleştirildi. Altından yapılan ipliklerin cilt altına yerleştirilmesi sonucu sarkan ve fiziki görünümünü kaybeden cildin toparlanması, burun kaldırma ve kırışıklıkların düzeltilmesi işlemi olan altın iplik (Fil d'or) tekniği ile ağrı ve sızı olmadan estetik bir görünüme sahip olmayı mümkün hale getiriyor. Örümcek ağı ve diğer ip tekniklerinden farkının etkisini iki yıl koruması olduğunu belirten Dr. Devrim Gürsoy, vücudunda sarkmaları olan herkesin yan etkisi olmadan kullanabileceği bir yöntem olduğunu söyledi.

İki yıllık sürenin en az bir yıl daha uzamasını isteyenlere Dr. Gürsoy, ciltte meydana gelen sarkmaları cilt altı dokusunu ısıtma tekniğine dayanan odaklı ultrason yöntemiyle birlikte altın iplik tekniğinin kullanılmasını tavsiye etti.

TEK SEANSTA İYİLEŞTİRİLİYOR

İşlemin, hızlı ve seri bir şekilde yan etkisi olmadan uygulandığını ifade eden Dr. Gürsoy, şunları söyledi: "Yer çekiminin etkisine bağlı olarak sarkma olan ve ovalliğini kaybeden her yer için kullanılıyor. Kalça, göğüs, çene, yüz, boyun gibi yerlerde sıkça kullanılır. Genel hatların toparlanması tek seansta iyileştirilebiliyor. Ama kullanılan malzemenin doku tarafından eritilebilir olmasından dolayı ortalama 10 aylık dönemlerde belirli düzenleme olabilir."

ALTIN İPLERLE KALICILIĞI DAHA UZUN SÜRÜYOR

Teknik olarak uyguladığı yöntemi anlatan Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Farmakolog Dr. Devrim Gürsoy, kullanılan malzemenin altın olmasından dolayı etkisinin uzun sürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Aşağı sarkan yüze özellikle o yönün tersine bir odak noktası belirleyerek kaldırma işlemi uyguluyoruz. Bu noktaya üç yan nokta ile kişilerin ihtiyacına uygun şekilde cildin altına altın ip yerleştiriyoruz. İp yöntemi başka hekimler tarafından da uygulanıyordu bir süredir. Ancak bizim uyguladığımız yöntemdeki ipler Altın olduğu için cilt altında kalıcılığı daha uzun sürüyor. Normalin iki katına kadar etkili oluyor. Sürekli olarak cilt kol ojen salgılayıp kendini toparlıyor."

TÜRKİYE'DE İLK DEFA ANTALYA'DA

Hastaların yan etki korkusu yaşamadan tercih edebilecekleri bir uygulama olduğunu ifade eden Dr. Gürsoy, uygulamanın genel hatlarıyla gündelik iş ve normal yaşamı etkileyecek bir durumun olmadığına dikkat çekti. Uygulanan bölgede hafif kızarıklıkların olabileceğini belirten Dr. Gürsoy, sözlerine şöyle devam etti: "Bir iki gün kızarıklık olabilir ancak kişiye rahatsızlık veren bir kızarıklık değildir. Son üç yıldır örümcek ağı ve diğer ipli teknik işlemler tarafımızdan gerçekleştiriliyor ancak, Fil Dor dediğimiz altın iplik Türkiye'de ilk defa Serik'te yapılıyor."

ALTIN DOKUNUŞ KONFORU

Tarama cihazı ultrasonun kullanıldığı ve ultrason cihazının başlıklarının ışın yayarak cilt altını ısıtması işlemi olan Odaklı Ultrason'un en konforlu teknik olduğunu belirten Dr. Gürsoy, uygulamanın son yıllarda çığ gibi büyüdüğüne dikkat çekti. Cildin alt tabakasını 65 derece ısıtarak cildin kendisini toplamasına yardımcı olduklarını kaydeden Dr. Gülsoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Teknik olarak burada tarama cihazı olan ultrasonu cildin 4 milimetre altını etkileyecek bir şekilde kullanmaya dayalı. Yüzeyde olumsuz bir etki oluşturmadan cildin alt tabakasını yaklaşık 65 dereceye kadar ısıtarak cildin kendini toplamasına dayanıyor. Ortalama yüze 30 dakikada tamamlanabilen bir işlem. Bu uygulamada 1 yıl etkisi sürüyor. İlk üç ay hızlı bir şekilde toparlanıyor. Bu yöntem son bir yıldır Türkiye'de çığ gibi büyüyen bir uygulama haline geldi. Özellikle odaklı ultrason uygulaması altın iplik yöntemiyle kullanıldığında etkisi iki yıldan daha uzun sürüyor." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Türkiye'de İlk Defa 'Altın' İplikle Yorgun Cilt Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement