19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "19 Mayıs 1919 bir ruhtur, bir inançtır, kararlılıktır, bağımsızlıktır.

18.05.2015 15:27

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "19 Mayıs 1919 bir ruhtur, bir inançtır, kararlılıktır, bağımsızlıktır. Türk ulusunun sesinin yükseldiği gündür" dedi.

Ergün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 16 Mayıs'ta sessizce yola çıkan Bandırma Vapuru'nda bulunan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Türk ulusunun bağımsızlık tutkusunu yüreklerinde hissederek Samsun'da bağımsızlık mücadelesine başladıklarını belirtti.

Türk ulusunun yokluk ve yorgunluk içinde bulunduğu ve bazılarının düşmanla işbirliği yaptığı o günlerde, Gazi Mustafa Kemal ve ona inananların "ya istiklal, ya ölüm" anlayışıyla hareket ederek kazandıklarını bildiren Ergün, şöyle devam etti:

"Dünyanın güçlü ordularına karşı bağımsızlığını kazanan Türk ulusunun tarihinde çok anlamlı günler vardır. Ama 19 Mayıs 1919 tarihi en değerlisidir. Bugünde aklımıza sadece top, silah, savaş gemileri, uçaklar, tanklar gelmez. 19 Mayıs 1919 bir ruhtur, bir inançtır, kararlılıktır, bağımsızlıktır. Türk ulusunun sesinin yükseldiği gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bütün ümidim gençliktedir' sözünü kendimize örnek aldık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize yönelik sosyal projeler geliştiriyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak için üzerimize düşeni yapıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement