19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Mardin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

19.05.2015 18:13

Mardin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Mardin Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü'nün düzenlediği törende, öğrenciler, büyük Türk Bayrağını taşıyarak Gençlik Merkezine kadar yürüdü.

Gençlik Merkezi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları ekibinin gösterisi, müzik dinletisi, Mardin Wushu takımının gösterisi ile devam etti.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve 72. Keanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban'ın, çeşitli dallarda düzenlenen müsabakalara dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verdi.

Öğrencilerin düzenlemiş olduğu resim sergisini gezen Koçak, yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın, Türk Milleti'nin yenilmez karekterini temsil ettiğini belirtti.

19 Mayıs 1919'un aslında Türk Milleti'nin, hürriyetine sahip çıkması, yenilgiyi kabül etmemesi tarihi olduğunu ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Hürriyet büyük bir nimet.  Bunu tatmıyor olmamız bunun kıymetini bilmememiz anlamına gelmez. İnsan bazen elinde bulunan kıymetini bilmez. Başka milletlerin boyunduruğu altına girmiş olanların inançlarını  hürriyetleriyle beraber zenginliklerini, istikballerini, en önemlisi insanlıklarını kaybettiklerini görürüz. Biz de sahip olduğumuz bu hürriyetin kıymetini bilip bundan sonraki bütün işlerimizde sahip çıkmamız gerekiyor."

Öğrencilerden ve öğretmenlerden sergi hakkında bilgi aldıktan sonra Vali Koçak, daha sonra sergide Ebru tezgahında ebru çalışması yaptı.

Tören verilen kokteyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement