19 Mayıs Bağımsızlığımızın Miladıdır - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Bağımsızlığımızın Miladıdır

19 Mayıs Bağımsızlığımızın Miladıdır

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nu kutlyarak, “Bugün Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun başlangıç günüdür.

19.05.2015 17:05

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nu kutlyarak, "Bugün Türk Milleti'nin yeniden doğuşunun başlangıç günüdür. 19 Mayıs bağımsızlığımızın miladıdır" dedi.

Başkan Aksakal, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla Kurtuluş Savaşı'nın temellerinin atıldığını söylediği mesajına şöyle devam etti: "9 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal'in, Silah arkadaşlarıyla birlikte, Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesi, tüm Anadolu'ya yayılarak düşman askerlerinden kurtuluş ve bağımsızlık yolunda önemli bir milattır. Özellikle gençlerin bu süreci iyi anlamaları, idrak etmeleri, gerektiği zamanlarda bir motivasyon unsuru olarak görmeleri gerekmektedir. Selçuklu ve Osmanlı tecrübe ve birikiminin Cumhuriyete aktarılarak, bilim ve bilgelikle medeniyetimize giden bu aydınlık yolun, gençlerimizin omzunda yükseleceği bilinciyle, 'kim var, denildiğinde sağına ve soluna bakmadan ben varım diyen bir gençlik' şuurunda olmalarını temenni ediyorum. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gençlerimizin ve bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Bağımsızlığımızın Miladıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement