2. Mersin Kültürler Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

2. Mersin Kültürler Festivali Sona Erdi

2. Mersin Kültürler Festivali Sona Erdi

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 3 gün süren Mersin Kültürler Festivali, sona erdi.

20.04.2015 12:47

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 3 gün süren Mersin Kültürler Festivali, sona erdi.

Mersin'deki tüm kültürleri buluşturan 2. Mersin Kültürler Festivali, dün akşam Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle son buldu. Hoşgörü ve barış kenti Mersin'de kardeşliği pekiştirmek ve güçlendirmek için düzenlenen hemşeri derneklerinin kültürleri, yöresel giysileri, yemekleri, dansları ve müziklerinin yer aldığı festival, Mersinlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Festival kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldız Çam konseri, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konseri, Mersin Devlet Opera ve Balesi Lüküs Hayat Müzikali, Güldestan Modern Dans Gösterisi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Aşuk ile Maşuk Seyirlik Oyunu ve animasyon gösterileri de büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki son etkinlik Şanlıurfalılar Dayanışma ve Kültür Derneği'nin sıra gecesi olurken, Kültür Merkezi'nde Güldestan Modern Dans Gösterisi yoğun katılımla gerçekleşti. Gösteri sonunda MEBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Kemik, Festival Komitesi Başkanı Ekrem Sağlam ve Başkan Yardımcısı Gülseyran Keskinaslan, gösteri ekibine çiçek takdim ederken festivale katkılarından dolayı teşekkür etti. Festival Komitesi Başkanı Sağlam, birlik ve kardeşliğin pekiştirildiği festivale katılan tüm derneklere teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Mersin Kültürler Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement