2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Ardahan'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP'nin, Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurusu üzerine 25 sandıktaki geçersiz oylar yeniden sayıldı.

02.04.2014 11:17

Ardahan'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP'nin, Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurusu üzerine 25 sandıktaki geçersiz oylar yeniden sayıldı. Sayım sonunda AK Parti'ye 20, CHP'ye ise 3 oy daha çıktığı bildirildi.

CHP'nin dün oyların yeniden sayılması ve tasnifi için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmasının ardından kurul 25 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen sayımda, 25 sandıktaki geçersiz oylardan 20'sinin AK Parti, 3'ünün de CHP'ye ait olduğu tespit edildi.

Sonucun açıklanması üzerine AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, parti binasında yaptığı açıklamada, CHP'nin itirazını anlamakta güçlük çektiğini belirterek, "Bugün bir kez daha seçimi bizim kazandığımız tescillendi. Bizim zaten beklediğimiz bir neticeydi bu. Biz demokrasiye inanan bir camiayız, bir partiyiz. Biz vatandaşın ak oylarıyla bunu kazandık. 25 sandıkta yapılan değerlendirmede yine AK Parti çıktı. Üstelik 20'ye 3 oyla. Bu da gösteriyor ki galibiyetle ilgili hiçbir kaybımız yok" dedi.

Baydar, söz konusu oyların da hanelerine yazılması için en kısa sürede İl Seçim Kurulu'na müracaat yapacaklarını kaydetti.

Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda hakim başkanlığında yeniden sayılan oyların parti avukatları huzurunda teşhir edildiğini anlatan AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Faruk Köksoy da sonucun sürpriz olmadığını ifade ederek, şunları konuştu:

"Bizim tek arzumuz ve isteğimiz zaman kaybetmeden hizmet etmektir. Proje üretip halkımızın sıkıntılarına çare olmak istiyoruz. Bütün Ardahan üzgün bir şekilde CHP'nin bu iddiasını ve beyanatını izlemiştir. Türkiye üzülmüştür, Ardahan üzülmüştür. Biz zaten biliyorduk bu sonucu. Bu farkın daha da açılacağını biliyorduk. Sonuçları izledik. Sonuç bu şeklide tezahür etmiştir. Ardahan'ın kaybedecek zamanı yok. Yola devam, hizmete devam etmek istiyoruz. Allah hayırlı etsin. Herşey bitti Ardahan'ın katlanarak büyümesi önemli."

Köksoy, seçim süresince kimsenin burnunun bile kanamadığını, bu nedenle tüm Ardahanlılara ve seçimde görev alan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Faruk Köksoy 3 bin 375, CHP adayı Mete Özdemir ise 3 bin 320 oy almıştı. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement