24. Hasyurt Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

24. Hasyurt Tarım Fuarı Açıldı

Finike ilçesinde bağlı Hasyurt Mahallesi'nde düzenlenen, bu yıl ise ilçe merkezine alınan 24. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı.

13.05.2015 16:11

Finike ilçesinde bağlı Hasyurt Mahallesi'nde düzenlenen, bu yıl ise ilçe merkezine alınan 24. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı.

Finike Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen 24. Hasyurt Tarım Fuarı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışta konuşan Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Türkiye'de özellikle narenciye üretiminde önemli bir yeri olan Finike'de böyle bir fuarın düzenlenmesinin, bölge tarımının gelişmesi adına çok olumlu ve güzel olduğunu söyledi.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da 24 yıl önce zor şartlar altında başlatılan ve bugünlere kadar gelen Hasyurt Tarım Fuarı'nın bölge tarımına olan katkısını çok iyi bildiklerini, ancak gelişen tarımsal teknolojiler ve markalaşma adına, Hasyurt Tarım Fuarı'nın bundan sonraki sürecini gözden geçirilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Finike ve bölgedeki narenciye üretim potansiyelini de düşünerek, gelecek yıllarda fuarın bir "Portakalexpo" olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade eden Sarıoğlu, fuara katılan tüm firma ve fuar organizasyonunda görev alan herkese teşekkür etti.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de Türkiye'nin son 10 yılda tarımsal anlamda büyük gelişmeler kaydettiğini, bu gelişmeler ışığında Türkiye'nin bugün tarımsal üretimde Avrupa birincisi olduğunu söyledi.

Samani, "Tarım konusunda hükümet olarak 12 yılda birçok alanda desteklemelerde bulunduk. Çiftçilerimize tarıma yapacakları yatırımlar hakkında uzun vadeli desteklemeler yaptık. Ancak TARSİM konusunda, gerek uygulamadan kaynaklanan, gerekse başka konulardan eksik kaldık. Çiftçilerimiz gerekli ilgiyi göstermediler. Bu konuda ileriye dönük çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Baykal, siyah tişörtle katıldı

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da Soma faciasını hatırlatmak için bugün siyah tişört giydiğini anlattı. Finike"de böyle bir fuarın yapılıyor olmasının ve 24 yıldır sürdürülmesinin çok güzel bir olay olduğunu ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

"Finike denince akla portakal, Kumluca denince domates, biber denince Demre geliyor. Bu demektir ki bölge tak bir tarım bölgesi. Böyle bir gölgede tarım fuarı yapılması, bölge tarımının gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Ancak tarımın büyük sorunları var, çiftçimiz ürettiğinden hak ettiğini elde edemiyor. Bu fuarlarda bu sorunların da ele alınması ve çözümler üretilmesi gerekiyor."

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, tarım konusunda gerekli desteğin verilmediğini, bu konuda yapılacak çalışmalara MHP olarak kendilerinin gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, stantları gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

Fuar, 17 Mayıs Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24. Hasyurt Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement