8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kırklareli'nin Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, "Kadına verilen değer noktasında istenilen seviyede değiliz" dedi.

08.03.2012 09:29  Güncelleme: 09:56

Kırklareli'nin Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, "Kadına verilen değer noktasında istenilen seviyede değiliz" dedi.

Tunç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kadınların halen cinsiyet farklılığı yüzünden küçümsendiğini, iş yerlerinde düşük ücretlerle çalışmaya zorlandığını, toplumda ve aile içinde taciz, tecavüz ve şiddete maruz kaldıklarını söyledi.

Yaşamın her alanında olduğu gibi kadınların siyaset alanında da geri plana itildiğini ifade eden Tunç, "Kadınlarımız siyasette sadece oy kullanmak ile sınırlandırılmak isteniyor. Oysa kadınların söyleyecek sözleri, kullanmak istedikleri yetkileri ve her şeyden önce yönetimlerde yer alma hakları vardır. Ne acıdır ki, tüm partilerin gösterdikleri kadın aday sayısı Türkiye genelinde sadece yüzde 2'dir" diye konuştu.

Toplumun önemli bir çoğunluğunu oluşturan kadınların, eşitsizliklere, baskılara ve ayrımcılığa uğradıklarına işaret eden Tunç, şunları kaydetti:

"Kadınlar yaşamın içinde her alanında yardımcı değil, bizzat yaşamın içindedirler. Kadın haklarını sadece 8 Mart günü hatırlamak doğru değildir. Kadın olmak ırk, dil, din, mezhep farkı gözetmez. Kadın olmadan özgürlük ve barış olmaz, kardeşçe yaşanmaz. Kadına verilen değer noktasında istenilen seviyede değiliz."

Bulgaristan'daki GERB Partisi Kırcaali Milletvekili Tsveta Karayançeva da bir kadın milletvekili olarak görev yapmaktan ve Kavaklı beldesi kadınlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Tunç, daha sonra Karayançeva'ya fincan takımı ve çiçek armağan etti. Konuşmaların ardından Müşerref Balcı ve Okan Balcı şiirler okudu.

Program, Türk Sanat Müziği sanatçısı Yıldırım Bekçi'nin konseri ile sona erdi.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement