ABD'den Memleketi Sakarya'ya 2 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı - Son Dakika
Yerel

ABD'den Memleketi Sakarya'ya 2 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

ABD\'den Memleketi Sakarya\'ya 2 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Amerika’da ticari faaliyetine 2002 yılında başlayan ve ABD’nin doğal taş endüstrisinin prestijli Türk markası olan Troy Granite, Türkiye’deki ilk merkezini düzenlenen törenle Sakarya’da açtı.

08.06.2014 21:48

Amerika'da ticari faaliyetine 2002 yılında başlayan ve ABD'nin doğal taş endüstrisinin prestijli Türk markası olan Troy Granite, Türkiye'deki ilk merkezini düzenlenen törenle Sakarya'da açtı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Pennsylvania ve Delaware olmak üzere 2 eyalet ve 2 Bin 500, 3 Bin 200 ve 4 Bin 500 metrekare alanlarda 3 farklı Lokasyonda hizmet veren ABD'nin en büyük doğal taş endüstrisinin (Granit-Mermer) prestijli Türk ve Sakaryalı markası Troy Granite, Türkiye'deki ilk merkezini düzenlenen törenle, Truva Granit adıyla Sakarya'da açıldı.

MÜSİAD ABD Kurucularından ve Başkan Vekili, Delaware Eyaleti İslam Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Troy Granite Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuncer tarafından memleketi Sakarya'ya vefa borcunu ödemek amacıyla kurulan Truva Granit, çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla Erenler Mahallesi Uluyol Caddesinde hizmete açıldı. Törene MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Yıldız, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Serdivan Belediyesi Başkan Vekili Selvet Karaoğlu, Taraklı Termal Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç ve işadamları katıldı.

Törende konuşan Dünya'da tek 150 renk çeşidine sahip graniti elinde bulunduran Sakaryalı Girişimci Troy Granite Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuncer ve Truva Granit Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Tuncer, Dünya'nın egzotik taşlarını Sakarya'ya getirdiklerini ifade ederek, "Biz Amerika Pennsylvania ve Delaware olmak üzere 2 eyalet ve 3 farklı Lokasyonda hizmet veren ABD'nin en büyük doğal taş endüstrisinin prestijli Türk markası olan bir şirketiz. Bu alanda kök salmış sermayeyi, tekrar kendi öz yurdumuz olan Sakarya'ya, Truva Granit adıyla 2 milyon dolarlık bir yatırım yaparak, ilk etapta 15 kişiye istihdam sağladık Şu da bir gerçektir ki ABD sadece Pennsylvania'dan değil, 51 eyaletten oluşmaktadır" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise konuşmasında, Sakarya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "MÜSİAD'ımızın ABD Kurucularından olan Başkan Vekilimiz Mustafa Tuncer'in ABD'den, Türkiye'ye gelerek, memleketi Sakarya'ya 2 milyon

dolarlık bir yatırım yapması ve burada 15 kişiye istihdam sağlaması, bize onur vermiştir. Kendisi ve kardeşlerinin bu başarısını kutluyor, bol kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ABD'den Memleketi Sakarya'ya 2 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement