Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, özürlü memur adaylarını tercih yaparken yanlışlık yapmamaları için uyardı.

13.07.2012 12:27

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, özürlü memur adaylarını tercih yaparken yanlışlık yapmamaları için uyardı.

Sodan, yaptığı açıklamada, "Özürlü vatandaşlarımızın girmiş olduğu ÖMSS sınavında adayların yanlış tercih yapmamalarını ve bilinçli tercih yaparak, mutlu olacakları bir kariyer seçmeleri en önemli arzumuzdur"dedi

Özürlü vatandaşlara yönelik açılan ÖMSS sınavında adayları bilinçli tercih yapmaları konusunda uyaran Sodan, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere ÖMSS sınavı için başvurular 20 Şubat-7 Mart 2012 tarihleri arasında alınmıştı. ÖMSS'ye özürlü sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu belirlenmiş adayların başvurusu kabul edilmiştir. ÖMSS'ye orta öğretim kurumlarından, yüksek öğretim, ön lisans veya lisans programından mezun olan veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda özürlü adaylar başvurabilmiştir. ÖMSS'ye Türkiye genelinde 60.375 aday başvurmuştur. 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşların boş kadrolarına ÖSYM tarafından özürlü memur yerleştirilmesi yapılacak.

Adayların tercih kılavuzu ÖSYM'nin htt://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır. Adaylar tercihlerini 11-20 TEMMUZ 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapabilecektir. Yerleştirmelerde kamu kurum ve kuruluşlarınca toplam 7 Bin 746 kadro için yerleştirme talebinde bulunulmuştur. Talep edilen toplam kadroların yüzde 12.7'si İlköğretim, yüzde 34,4'ü orta öğretim, yüzde 20,3'ü ön lisans ve yüzde 27,5'i lisans düzeyindedir."

- Çelikhan esnafına çağrı

Çelikhan İlçe Emniyet Amirliği Çelikhanlı esnafı uyardı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün destekleri ve İpek Yolu kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis il ve ilçelerini kapsayan uygulamada, kalkınmada kurumlar arası işbirliği, kayıt dışı ile mücadele ve sürekli güvenli iş ortamı projesi kapsamında Çelikhan ilçe Emniyet Amirliği Çelikhanlı esnafa çağrıda bulundu.

İlçe Emniyet Amirliğince yapılan çağrıda, ilçede çalışan esnafın kimlik fotokopisi ve vergi levhalarının fotokopisini emniyete getirerek kimlik beyanında bulunmaları istendi.

Muhabir: Hakan Furkan/Mustafa Aloğlu

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement