Ahlat Eriştesi Türkiye Pazarında - Son Dakika
Yerel

Ahlat Eriştesi Türkiye Pazarında

Ahlat Eriştesi Türkiye Pazarında

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Kalebağı Şirketi, Ahlatlı bayanların yapmış olduğu erişteyi satın alarak kendi markası altında Türkiye pazarına sunuyor.

14.08.2015 11:25

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Kalebağı Şirketi, Ahlatlı bayanların yapmış olduğu erişteyi satın alarak kendi markası altında Türkiye pazarına sunuyor.

Ahlat'ta faaliyet gösteren Kalebağı Şirketi, şalgamın yanı sıra son dönemlerde çeşitli üretimlerle de adından sıkça bahsettirirken, şimdi ise ev hanımlarının yapmış olduğu erişteyi satın alarak hem bayanlara yönelik bir istihdam oluşturuyor hem de markası adı altında piyasaya ambalajlı bir şekilde satışa sunuyor. Kalebağı Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirket Yetkilisi Perihan Bildirici; şalgam, limonata, limon sosu, nar ekşisi ve sirke üretiminin yanı sıra yöresel ürünlerden erişteyi de ev hanımlarından satın alarak 500 gram, 1, 2 ve 5 kilogramlık paketlerde satışa sunduklarını ifade etti. Erişteyi alırken belirli kriterlere dikkat ettiklerini vurgulayan Bildirici, "Şirketimizde birçok ürünün zaten üretimini yapıyoruz. Eriştedeki asıl amacımız ise hem ilçemizdeki bayanlara yönelik bir istihdam oluşturmak hem de böylesine güzel ve kaliteli bir ürünü Türkiye pazarına sunmaktır. Daha yeni başlamamıza rağmen Ahlat eriştesi rağbet görmeye başladı. İnternet üzerinden dahi satışlarımız gerçekleşmektedir. Öte yandan daha detaylı bilgi almak isteyenler web sitemizdeki iletişim adreslerinden bizlere ulaşabilirler. Ayrıca her zaman olduğu gibi ürünlerimiz üzerinde bulunan etiketleri Ahlat görselleri ile de donatarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü ürünlerimiz bölgemizin yanı sıra Türkiye'nin birçok şehrine de gitmektedir. Gerek istihdama gerekse ilçemizdeki yöresel ürünleri değerlendirmek adına çalışmalarımız devam edecektir" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Eriştesi Türkiye Pazarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement