AİHM'deki Perinçek Davası - Son Dakika
Yerel

AİHM'deki Perinçek Davası

AİHM\'deki Perinçek Davası

İP Genel Başkan Yardımcısı Güleç: "100 yıllık Ermeni soykırımı yalanı Fransa'da ayaklar altına alındı, çiğnendi tarihe karıştı"

29.01.2015 15:26

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güleç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'ndeki "Perinçek Davası" ile ilgili, "100 yıllık Ermeni soykırımı yalanı Fransa'da ayaklar altına alındı, çiğnendi tarihe karıştı" dedi.

Aynı zamanda İP'nin Muğla İl Başkanı da olan Güleç, Marmaris'teki parti binasında basın toplantısı düzenledi.

AİHM'nin İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğini belirten Güleç, "Sayın Doğu Perinçek ve avukatlarının güçlü delilleri ve savunmaları karşısında emperyalist bloğun söyleyeceği bir şey kalmadı. Dolayısıyla 100 yıllık Ermeni soykırımı yalanı Fransa'da ayaklar altına alındı, çiğnendi, tarihe karıştı" diye konuştu.

Güleç, ülkenin bağımsızlığından yana olan tüm milli güçlerin bu milli davada tek vücut olduğunu ifade etti.

Parti olarak bundan sonraki hedeflerinin haziran ayında yapılacak genel seçimler sonucu iktidara gelmek olduğunu anlatan Güleç, genel başkanları Perinçek'in önderliğinde ve binlerce yurttaşla birlikte bunu başaracaklarını savundu.

Yeni umudun "milli hükümet" olduğunu Avrupa'dan ilan ettiklerini dile getiren Güleç, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımızın dün Strasbourg'ta mahkeme sonrasında yaptığı açıklamada kullandığı 'En güzeli burada Türk milleti, Türkiye birleşmiştir' sözleri, durumu özetleyen ifadelerdir. Evet, 28 Ocak 2015 tarihi bir gündür. Büyük bir adım atıldı. Bundan sonraki en büyük adım sonuç alacağımız 7 Haziran 2015 seçimleridir." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AİHM'deki Perinçek Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement