Anne Olmanın Mutluluğunu "Bugün" Bir Başka Yaşadılar - Son Dakika
Yerel

Anne Olmanın Mutluluğunu "Bugün" Bir Başka Yaşadılar

Metin Bolat - Konya'da, yıllardan sonra tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan yüzlerce kadın, Anneler Günü'nde bir araya geldi.

12.05.2013 15:04

Metin Bolat - Konya'da, yıllardan sonra tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan yüzlerce kadın, Anneler Günü'nde bir araya geldi.

Bir tüp bebek merkezi, gördükleri tedaviyle, çocuklarını kucaklarına almanın sevincini yaşatıkları çok sayıda kadını, merkez Meram ilçesindeki restoranda bir araya getirdi.

Kadınlardan bazıları ilk defa çocuklarıyla birlikte Anneler Günü'nü kutladı. Gözlerindeki heyecan, yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi. Anneler, yıllar sonra yaşadıkları mutluluğu, AA muhabiriyle paylaştı.

Neredeyse tüm kadınlar ağız birliği etmişcesine, "Bu mutluluk kelimelere sığmaz" diyerek sevinçlerini kelimelere dökmekte zorlandı.

Mustafa (40) ve Fidan Dal (51), çifti evliliklerinden 23 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle 8 ay önce kızları Berfin'i kucağına aldı. Fidan Dal, yıllarca çocuk hasreti çektiklerini, her Anneler Günü'nü de buruk geçirdiklerini söyledi.

Hamile kaldığında sevinçten ağladığını belirten Dal, "Kızımı dünyaya getirdiğimde adeta dünya bizim için durmuştu. Hayatımızda en büyük sıkıntımız kızımızın yokluğuydu. Kızımla ilk Anneler Günü'nü kutluyoruz. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu.

Medine (37) ve Hikmet Duman çifti (40) de 18 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Çocuk sahibi olamayan çift, gördükleri tedaviyle ikizleri Muhammed Fuat ile Hande'yi dört ay önce kucaklarına aldı. Medine Duman, daha önce buruk geçen Anneler Günü'nü, bu yıl büyük bir heyecanla kutladıklarını bildirdi.

Önceki yıllarda, başka ailelerin çocuklarını gördüğünde, "Keşke bizim de bir yavrumuz olsa" dediklerini ifade eden Duman, çocuklarının, yaşadıkları tüm sıkıntıyı unutturduğunu kaydetti.

-"Hamileliğime inanamadım"-

Arife (33) ve Muammer Kaya (35) çifti ise evliliklerinden 16 yıl sonra, şimdi üç yaşında olan kızları Sevim Rana'ya kavuştu. Bugüne kadar pek çok kez tedavi gördüğünü anlatan Kaya, tedavilerden olumlu sonuç alamayınca kötü günler geçirdiklerini söyledi. Ancak hamile kalıp sonrasında da kızını kucağına aldığında çok değişik duygular yaşadığını vurgulayan Kaya, "Hamileliğime inanamadım. Çocuğum olacağına, kucağıma alacağıma uzun süre inanamadım. Artık bizim de evladımız var. Anneler Günü'nde en büyük hediyemiz yavrumuz" diye konuştu.

Tüp bebek merkezinin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ali Sami Gürbüz, bu yıl büyük bir şenlik düzenlediklerini söyledi.

Burada bir çok kadının ilk kez Anneler Günü'nü kutladığına dikkati çeken Gürbüz, yıllarca çocuk hasretiyle yaşayan kişilerin mutluluğunu gördükçe kendi sevinçlerinin de arttığını belirtti.

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anne Olmanın Mutluluğunu 'Bugün' Bir Başka Yaşadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement