Armutçuk ile Lale Adası Arasına Köprü Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Armutçuk ile Lale Adası Arasına Köprü Yapılacak

Armutçuk ile Lale Adası Arasına Köprü Yapılacak

Ayvalık Belediyesi Gönül Yoluna köprü yaptıracak.

04.08.2014 10:14

Ayvalık Belediyesi Gönül Yoluna köprü yaptıracak. Plan ve projesi hazırlanan köprü, Armutçuk (Ali Çetinkaya Mahallesi) ile Lale adasında inşa edilecek,

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilk kez köprü projesini başkanlık görevini tebrik etmek üzere kendisini ziyarete gelen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'ya anlattı.

Armutçuk ile Lale Adası arasındaki dolgu yola 30 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde bir köprü yaptırılacağını anlatan Gençer, denizin de 4 metre daha derinleştirilerek iç denizde sirkülasyonunun sağlanacağını söyledi.

Yaptırılacak köprünün altından balıkçı teknelerinin de rahatlıkla geçebileceğini ifade eden Gençer, köprü projesiyle birlikte yolun her iki tarafına da dolgu yaparak plaj haline getirmeyi planladıklarını anlattı.

Başkan Gençer, "Dolgu yapılan alanlarda sörf okulları, kafeteryalar, plajlar ve bisiklet yollarının da olacağı bir proje düşünüyoruz. Hazırlanan proje taslak bir proje. Duruma göre köprünün uzunluğu 50 metrelere kadar uzatılabilir ancak uzmanlar bu ölçülerin yeterli olacağını söylüyor. Biz büyükşehir belediyesi ile görüşerek bu projeyi buraya uygulayacağız" dedi.

Eki Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına, yapılacak projenin güzel bir uygulama olacağını kaydederek, başkan Rahmi Gençer'e yeni görevinde başarılar diledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Armutçuk ile Lale Adası Arasına Köprü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement