Avrupa'da Yaşayan Gaziantepliler Frankfurt'ta Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Yerel

Avrupa'da Yaşayan Gaziantepliler Frankfurt'ta Bir Araya Gelecek

Avrupa\'da Yaşayan Gaziantepliler Frankfurt\'ta Bir Araya Gelecek

2005 yılında dernekleşen Frankfurt Gaziantep Derneği tarafından, bu yıl 9. kez düzenlenecek Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi‘ne Almanya’nın birçok kentinde yaşayan Gaziantepliler Frankfurt’ta buluşacak.

22.04.2014 14:03

2005 yılında dernekleşen Frankfurt Gaziantep Derneği tarafından, bu yıl 9. kez düzenlenecek Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi'ne Almanya'nın birçok kentinde yaşayan Gaziantepliler Frankfurt'ta buluşacak.

03 Mayıs 2014'te Frankfurt'ta Saalbau Kültür Merkezi'nde (Saalbau -Titus/ Nordwest Zetrum Limescorso 8/ 60439 Frankfurt a. Main) düzenlenecek gecenin tüm gelirleri ise Gaziantep'te Zihinsel Engelli çocuklara bağışlanacak.

Frankfurt Gaziantep Dernek Başkanı Ökkeş Toy, Almanya'daki Gazianteplileri bir araya getirmek istediklerini ifade ederek, "Avrupa'da yaşayan hemşerilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini hedefliyoruz. Türk ve Alman siyasetçilerinin onur konuğu olacağı gecede, Almanya'ya komşu olan ülkelerden Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya ve İtalya'daki hemşerilerimizde katılacak" dedi.

Düzenlenecek geceye, Gaziantep kültürünü anlatan Flim gösterisi, Gaziantepli yerel sanatçı Faruk Lök, Hanau Türk Sanat Müziği Derneği koro şefi Vildan Keceçioğlu, Frankfurt Başkonsolusluğu Folklor ekibi katılacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa'da Yaşayan Gaziantepliler Frankfurt'ta Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement