Balığa 'Kar' Zammı - Son Dakika
Yerel

Balığa 'Kar' Zammı

Balığa \'Kar\' Zammı

Ordu’da kar yağışının devam etmesi sebebiyle balık fiyatlarında artış yaşandı.

20.02.2015 13:09

Ordu'da kar yağışının devam etmesi sebebiyle balık fiyatlarında artış yaşandı.

Ordu'da 4 gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava balıkçıları da olumsuz etkiliyor. Karadeniz'de zaman zaman oluşan fırtına sebebiyle denize açılamayan balıkçılar istedikleri avlanmayı gerçekleştiremiyor. Balıkçı tekneleri avlanmaya çıkamayınca az miktarda tutulan balıklarda yüksek fiyatlardan alıcı buluyor.

"KARADENİZ'İN KIT ZAMANLARI"

Balık fiyatlarının kar yağışı ve fırtınaya bağlı olarak arttığını belirten Ordulu balıkçı 50 yaşındaki Mustafa Memiş, Karadeniz'de balıkçıları zor günlerin beklediğini söyledi. Sezonun bitimine yaklaşıldığını ifade eden Memiş, "Artık sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Fırtına ve soğuk hava da balıkçılarımızın denize açılmasına imkan sağlamıyor. Bu sıralar Karadeniz'in kıt zamanlarıdır. Hamsi balığı bölgeyi terk ettiği için dışarıdan geliyor ve buna bağlı olarak yüksek fiyatlara satılıyor. Yalnızca hamsi değil diğer balıklarda az olunca fiyatlar eskiye oranla biraz daha yükseldi" dedi.

FİYATLAR YÜKSELDİ

Balık fiyatlarının yılbaşından bu yana büyük oranda düşmediğini vurgulayan Memiş, "Balık fiyatları yılbaşından bu yana yüksekti, kar yağışı ve fırtına ile biraz daha arttı. Balıktaki fiyat oranı da arz talep ilişkisi gibi, olmayınca pahallanıyor. Bugün için Ordu'da levrek 18, çubra 18, somon 13, istavrit 10, mezgit 15, barbun 20, somon 13, kötek 20, kalkan 80 lira ve hamsi 10 liradan satılıyor. Sezon devam ediyor, hava şartları iyi olur tüm balıkçılarımız denize açılar ve bol avlanırlarsa fiyatlar düşecektir diye tahmin ediyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balığa 'Kar' Zammı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement