Balıkesir'in Gurur Kaynağı Oldu - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'in Gurur Kaynağı Oldu

Balıkesir\'in Gurur Kaynağı Oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın her yıl girişimci gençleri desteklemek amacı ile verdiği Teknogirişim Sermayesi Desteği’ni bu sene Balıkesir’den Bilgisayar Mühendisi Çağrı Yılmaz almaya hak kazandı.

29.12.2013 17:43

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın her yıl girişimci gençleri desteklemek amacı ile verdiği Teknogirişim Sermayesi Desteği'ni bu sene Balıkesir'den Bilgisayar Mühendisi Çağrı Yılmaz almaya hak kazandı.

Çağrı Yılmaz'ın uzun süre üstünde uğraştığı "Mobil ve Elektronik Biletlendirme Sistemi" projesi, Bakanlık tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Genç girişimci Çağrı Yılmaz'a projesini gerçekleştirmek amacı ile 100 bin TL hibe ile beraber kurduğu şirkette faaliyetlerini sürdürmesi için Ortadoğu Teknik Üniversitesi Teknokent'te bir ofis verildi. Gökçağ Yazılım isimli şirketinde 3 kişilik bir ekiple projesini geliştirmek için çalışmalarına devam eden Çağrı Yılmaz, "Proje tamamlandığında cep telefonlarımızı havaalanları, metrolar, otobüsler, iş yerleri, sinemalar, stadyumlar ve daha birçok alanda bilet ve katlı geçiş sistemleri yerine kullanabileceğiz. Bu sayede yanımızda kent kart, kombine kart taşımaktan kurtulacağız. Geliştirdiğimiz bu proje ile telefonumuz gerektiğinde kredi kartı yerine de kullanılabilir. Projeyi 2014 Nisan sonunda tamamlayıp Bakanlığa sunacağız" dedi.

Yılmaz'ın gerçekleştirdiği proje Balıkesir iş dünyasında da takdirle karşılandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'in Gurur Kaynağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement