Başkan Tok, Pazarcı Esnafına Kimlik Kartı Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tok, Pazarcı Esnafına Kimlik Kartı Dağıttı

Başkan Tok, Pazarcı Esnafına Kimlik Kartı Dağıttı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından, İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren 3 bin 500 pazarcı esnafına kimlik kartı ve fiyat etiketi dağıttı.

15.06.2015 14:55

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından, İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren 3 bin 500 pazarcı esnafına kimlik kartı ve fiyat etiketi dağıttı.

Pilot bölge olarak seçilen Doğumevi Hastanesi Pazar esnafına ilk kimlik kartı ve fiyat etiketlerini dağıtan Başkan Tok, vatandaşların kimden alışveriş yaptığını bilmesini sağlamak için kimlik kartlarını dağıttıklarını belirtti. Tok, "Pazar yerlerimizi disipline etme adına bir çalışma başlattık. Pazarcılarımıza kimlik kartı oluşturmuş olduk. Buradan alışveriş yapan kişiler kimlerden alışveriş yapmış olduklarını burada görmüş oluyorlar. Dolayısıyla bir şikayet söz konusu olduğu zaman kimi şikayet edecekleri noktasında da bir ön bilgileri olmuş oluyor. Ayrıca fiyat listelerimizi de oluşturmuş olduk. Artık burada satılan malların üzerlerine fiyat etiketlerimiz var. Bu etiketleri zorunlu olarak göstermek durumundalar. Burada hangi malı kaç liraya sattıklarına dair fiyatlarını yazmaları zorunlu hale getirdik" dedi.

Pazarlara hassas kantar koyduklarını ifade eden Başkan Tok, "Hassas kantarımızla halkımızı bilinçlendirdik. Şüphelendikleri kilo ile ilgili bir sorunları varsa aldıkları ürünleri bu hassas tartıya gelerek burada tartabilirler. Zaten esnaflarımız burada yıllarca esnaflık yapan kişiler oldukları için o noktada çok büyük bir sıkıntı yaşamıyoruz ama en azından bir güvence olması düşüncesi ile bu hassas kantarımızı da halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Bu konuda vatandaşımız da memnun, satıcı da memnun. Satıcımız hassas kantarımızdan, kimlik kartından, fiyat etiketinden memnun olduklarını ifade ettiler" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tok, Pazarcı Esnafına Kimlik Kartı Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement