Bayat Ekmekleri Taze Lezzetlere Dönüştürüyorlar - Son Dakika
Yerel

Bayat Ekmekleri Taze Lezzetlere Dönüştürüyorlar

Bayat Ekmekleri Taze Lezzetlere Dönüştürüyorlar

Yalova Çiftlikköy Giyim Sanayicileri Derneği Eğitim Vakfı Ortaokulu yönetimince ekmek israfının önüne geçmek için hazırlanan "Bayat Ekmekle Taze Lezzetler Projesi''yle velilerde bu konuda bilinç oluşturulmaya çalışılıyor Okulun Müdür Yardımcısı Kul: "Her yıl milyonlarca ekmeğin çöpe gitmesine engel olmaya çalışıyoruz.

20.01.2015 09:49

Yalova Çiftlikköy Giyim Sanayicileri Derneği Eğitim Vakfı Ortaokulu tarafından ekmek israfının önüne geçmek için başlatılan "Bayat Ekmekle Taze Lezzetler Projesi"yle velilere bayat ekmeklerden çeşitli tatlılar ve yemeklerin nasıl yapılacağı öğretilerek bu konuda bilinç oluşturulmaya çalışılıyor.

Okulun Müdür Yardımcısı Şentürk Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında evlerde bayat ekmeklerden oluşan israfı önlemek için Okul Aile Birliği ve velilerle ekmek israfını önlemek amacıyla bir proje hazırladıklarını söyledi.

Evlerdeki bayatlayan ekmeklerin israf edilmemesi ve çöpe gitmemesi için tatlılar, yemekler, turtalar, kurabiyeler, içli köfteler hazırladıklarını belirten Kul, "Projeyle bayat ekmeklerin zayi olmasını engellemek ve ülkemize toplumumuza bu konu hakkında bilinç kazandırmak istiyoruz. Her yıl milyonlarca ekmeğin çöpe gitmesine engel olmaya çalışıyoruz" dedi.

Öğrenci ve velilerde israfın önüne geçilmesi yönünde bilinç oluşturulduğunu anlatan Kul, öğrencilerin de proje sayesinde evlerinde bayat ekmeklerin israf edilmemesi için daha bilinçli olacağını düşündüğünü ifade etti.

Proje kapsamında yapılması gereken çalışmaları okulun internet sitesinde yayınladıklarını aktaran Kul, şunları kaydetti:

"Bayat ekmeklerle neler yapılabilir, bayat ekmekler tatlı olarak nasıl değerlendirebilir, içli köfte olarak nasıl değerlendirilebilir gibi bütün yemeklerimizi kendi okulumuzun internet sitesinde yayınladık. Ayrıca velilerimize bayat ekmekleri nasıl değerlendirecekleri konusunda bilgi dönüşümü de sağladık. Velilerimiz, internet sitemizden bizi takip ederek bayat ekmekleri nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusunda bilgi aldı. Velilerimiz, bu projenin çok faydalı olduğunu bize bizzat belirtti."

Okul Müdürü Abdurrahman Efe ise proje sayesinde ekmek israfının önlenmesi konusunda öğrenciler ve velilerde bilinç oluştuğunu ayrıca velilerden çok iyi dönüşler aldıklarını bildirdi.

"Proje, bayat ekmeklerin çöpe atılmasını önledi"

Öğrencilerden Narin Gültaç'ın annesi Gülay Gültaç da projeyi çok güzel karşıladıklarını belirtti.

Okulun verdiği bu katkı sayesinde bayat ekmeğin nasıl değerlendireceği ve nasıl güzel tatlılar, yemekler sunulacağını öğrendiklerini dile getiren Gültaç, "Bayat ekmekleri daha önce çöpe atıyorduk ya da kedi, köpek gibi hayvanlara veriyorduk. Bu da büyük bir israf oluyordu ve bize maddi, manevi zarar veriyordu. Okulumuzun bize gösterdiği bu proje sayesinde bayat ekmeklerimizi daha güzel değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bu arada, proje kapsamında veliler tarafından bayat ekmeklerle yapılan yiyecekler, okulun salonunda sergilendi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayat Ekmekleri Taze Lezzetlere Dönüştürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement