Bayramda Kardeşini Görmüş Gibi Sevindi - Son Dakika
Yerel

Bayramda Kardeşini Görmüş Gibi Sevindi

Bayramda Kardeşini Görmüş Gibi Sevindi

Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, Uşak'a gelerek bağışçı Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil'e bayram ziyaretinde bulundu Acar: "Ahmet Kaya'nın ailesi benim de ailem. Ben yeni yüz...

19.10.2013 11:28

SONER KILINÇ - Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, Kurban Bayramı dolayısıyla Uşak'a gelerek bağışçı Ahmet Kaya'nın ablasıyla bayramlaştı.

Uğur Acar, bayramın son günü Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil'e bayram ziyaretinde bulundu.

Bir süre aileyle sohbet eden Acar, daha sonra Fadime Çil, Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın ile Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin bağışçısı Tevfik Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz ile babası Mehmet Yılmaz'ı ziyaret etti.

Ziyarette dördüncü yüz naklinin bağışçısı Tevfik Yılmaz'ın kornealarını alan Cansu Akkaya ve Ali Fidan'la da bir araya gelen Acar, bir süre aileyle sohbet ettikten sonra ziyaretin kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

Bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu ifade eden Acar, " Ahmet Kaya'nın ailesi benim de ailem. Ben yeni yüzümle yaşama tutunurken, onlara minnettarım. Kurban Bayramında Ahmet ağabeyin ailesi ile Tevfik'in ailesiyle bir arada olmak istedim. Yüz nakilleri bizi kocaman bir aile haline getirdi. Umarım organ bağışları yaygınlaşır" dedi.

Fadime Çil ise Uğur Acar'ın ziyaretinden habersiz olduğunu belirterek, "Sabah uğur bizi arayıp Uşak'ta olduğunu söyledi, bize sürpriz yapmış. Çok mutlu olduk. Mutluluğumuzu Tevfik'in ailesiyle paylaşmak istedik. Biz acılarımızı da mutluluklarımızı da hep beraber yaşıyoruz" diyerek mutluluğunu ifade etti.

"Yüz nakilleri bizi bir araya getirdi"

Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin bağışçısı Tevfik Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Tevfik'in organları başka insanlara umut oldu. Acımız çok büyüktü ancak şimdi görüyorum ki oğlumun organlarıyla hayata tutunanlar bizi hiç yalnız bırakmıyor. Cansu, Ali, İrfan hep bizim yanımızda. Görüyorum ki Uğur Acar da Fadime ablamı ve ailesini yalnız bırakmıyor. Biz hepimiz koca bir aileyiz. Yüz nakilleri bizi bir araya getirdi" dedi.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü Aydın ise Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz nakillerinin ardından bağışçı aileler ile organ nakli yapılan kişiler arasında sevgi köprüsü kurulduğunu belirterek organ bağışının önemine değindi.

Organ bağışında bulunan ailelere teşekkür eden Aydın, "Acılar ve mutluluklar paylaşıldıkça anlam kazanıyor. Bugün burada organ nakillerinin fedakar aileleri ile nakil olan kişileri aynı sıcak ortamda yan yana görüyoruz. Bu çok önemli bir mutluluk tablosu" diye konuştu.

Mezarlarını ziyaret ettiler

Uğur Acar, daha sonra Cansu Akkaya, Ali Fidan ve ailelerle Uşak Belediyesi Mezarlığı'na giderek Ahmet Kaya ile Tevfik Yılmaz'ın mezarlarını ziyaret etti.

Mezarlara çiçek diken Uğur Acar ve beraberindekiler daha sonra hep beraber dua etti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramda Kardeşini Görmüş Gibi Sevindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement