Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul: "Biz işçi olmadan herhangi bir siyasi partinin elemanı, militanı ve sempatizanı olmuşuz. Önce işçi ve sınıf olacağız ki ülke düzelecek"

17.08.2014 12:54

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Biz işçi olmadan herhangi bir siyasi partinin elemanı, militanı ve sempatizanı olmuşuz. Önce işçi ve sınıf olacağız ki ülke düzelecek" dedi.

Yurdakul, sendikalarının Zonguldak Şubesinin 10. Olağan Genel Kurulu'nda, öz eleştiri yapmadan bir yere ulaşmak ve kazanım elde etmenin mümkün olmadığını söyledi.

İşçi sınıfının küreselleşmesi gerektiğini vurgulayan Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bize önce demokrasi lazım. Demokrasi, çocuğumuz, ailemizi, havamız, suyumuz, ekmeğimiz ve geleceğimizdir. Kısacası her şeyimizdir. Demokrasi olmadan hiçbir şey olmaz. Demokrasi, sadece sandık değil. Sandığı Saddam da Beşşar Esed de kuruyordu. Demokrasi, başta çalışanların ve herkesin demokratik haklarını özgürce kullanabilmesidir. Türkiye'de 10 yıldır 12 Eylül yasası tartışılıyor. Anayasalar gelecek 50 yılı tayin eden, olmazsa olmazımız. Demokrasinin olmadığı yerde Ortadoğu bataklığına döneriz. Eğer demokrasi ve hukuk devleti olacaksa laik hukuk devletiyle olur. Böyle giderse birbirimizi boğazlamaya başlarız."

Soma'daki facianın unutulduğunu öne süren Yurdakul, "Slogancılığı bırakacağız. Unutturmayacağız. Bu olayla ilgili sorumlular nerede? Niye bunlar ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmıyor? Bunun siyasi sorumluları, işveren ve sendikal sorumluları nerede? Niye sahip çıkılmıyor? 'Zonguldak 'denildiğinde ilk akla gelen maden ve maden işçisidir. Türk kamuoyundaki yeri yavaş yavaş düşürülüyor. Bunun sebebini ne siyasilerde ne de patronlarda buluyorum. Nedeni, aşağı yukarı Türkiye'deki siyaset hep patronlara çalışıyor. İşçi sınıfı siyaseti dizayn etmedi hiçbir zaman, İş kazalarında dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci sıradayız" diye konuştu.

Yurdakul, sendikaların denetim görevlerini yerine getirmesi gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz işçi olmadan herhangi bir siyasi partinin elemanı, militanı ve sempatizanı olmuşuz. Önce işçi ve sınıf olacağız ki ülke düzelecek. İşçi sınıfı, üniversitelerle el ele vermezse ne ülke ne de iç barış olur. İşçi sınıfı üniversitelerle el ele verecek, başka türlü olmaz. Sistem bir araya getirmemek için elinden geleni yapıyor. Sendikamız onurlu mücadelesini yıllardır veriyor ama Belediye-İş'i yıpratmak ve yok etmek için sistem elinden geleni yapıyor. Sendikanıza sahip çıkın. " - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement