Belediyeden İşçilere Yüzde 92 Zam - Son Dakika
Yerel

Belediyeden İşçilere Yüzde 92 Zam

Belediyeden İşçilere Yüzde 92 Zam

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, kadrolu işçiler için yapılan toplu sözleşme mutlu sonla bitti.

14.02.2013 15:08

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, kadrolu işçiler için yapılan toplu sözleşme mutlu sonla bitti. Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, işçi maaşlarına yüzde 92 zam yaptı.

Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak, "Başkan Ayhan, işçilerin hayalindeki zammı vererek, herkesin yüzünü güldürdü" dedi.

Akçakale Belediye binası önünde kurulan platformda, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Adem Şıltak, yüzde 92'lik zam protokolünü birlikte imzaladı. Adem Şıltak, "Başkanımıza getirdiğimiz teklif benim hayalimde yoktu. Ama ben teklif olarak verdim. Çünkü, önümüzü görmek için teklifimizi veririz. Bugün itibariyle Akçakale Belediyesi'nde görevli bir işçinin aldığı maaş, bin 300 TL daha arttı. Önce yapılan anlaşmada, kamuda verilen ikramiye 52 gün, sayın başkanım bunu 100 güne çıkardı. Ücret düzenlemede yapılan zam yüzde 92.50, ikramiye düzeyinde yapılan artış yüzde 86'dır. Değerli arkadaşlar, bugün bin 300 TL maaşı olan, bundan sonra 2 bin 280 lira alacaktır" diye konuştu.

Başkan Ayhan da öğütlerde bulunarak, "Benim maaşım arttı diye faize girmeyin ve tutumlu olun. Biz bize düşeni yaptık, gerekli olan zammı yaptık. Bundan sonra herkes işini layıkıyla yapsın, burada herkesin hakkı var" ifadelerini kullandı.

Belediye işçileri ise, imza töreni sonrası Şıltak'a ve Başkan Ayhan'a plaket takdim etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyeden İşçilere Yüzde 92 Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement