Beş Yıldızlı Otel Kalitesinde Hastane - Son Dakika
Yerel

Beş Yıldızlı Otel Kalitesinde Hastane

Adıyaman’a yapılan ve yıl sonuna kadar hizmete girecek olan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, modern yapısı ve verilecek hizmet ile beş yıldızlı otelleri aratmayacak.

16.11.2014 10:00

Adıyaman'a yapılan ve yıl sonuna kadar hizmete girecek olan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, modern yapısı ve verilecek hizmet ile beş yıldızlı otelleri aratmayacak.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat ve İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, hastanenin son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, hastanede yürütülen çalışmalar ve gelinin konum ile ilgili bilgi verdi. 85 Bin metrekare kapalı alana sahip olan ve odalarıyla lüks otelleri aratmayan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 2015 yılıyla birlikte hizmete gireceği ifade ediliyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok güzel hizmetler yapıldığını ve yeni hastane binasıyla birlikte sağlıkta verilen hizmet kalitesinin önemli derecede artacağına vurgu yaptı. Vali Demirtaş, yeni hastane binasının bittiğini, cihaz ve donanımların yerleştirildiğini dile getirerek, bazı eksikliklerin giderilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman'a yapacağı ziyarette hastanenin resmi açılışının yapılacağını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, hastanenin sadece Adıyaman'a değil, bölgeye hitap edecek bir hastane olduğunun altını çizdi. Aydın, "Hastanemizi sık sık ziyaret ediyoruz ve her ziyaretimizde yeni bir yapılanmayı görmek bizi mutlu ediyor. Araç, gereç ve tıbbı donanım noktasında hızlı bir ilerleme var. Bu yıl burayı hizmete sunacağız. Yarın bile bazı poliklinikleri açabilecek konumdayız ama biz hepsini aynı anda açmak istiyoruz. Bazı özel donanımların yurt dışından gelmesini bekliyoruz. Adıyaman'da 3. basamak hastane olarak hizmet verecek. Sadece Adıyaman değil bölgeye hitap edecek bir hastane yapıyoruz. 85 bin metrekare kapalı alanı olan hastanemizde bütün birimler en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Son teknoloji burada kullanılıyor. Yine aynı şekilde donanımıyla birlikte 100 milyona mal oluyor. Uzun yıllar, belki 30-40 yıl fiziki mekan açısından ihtiyaca cevap verecek bir hastaneye sahip olacağız. Burası şuanda 400 yataklı ama istenildiği takdirde 530 yatağa çıkabilecek. Binanın yanında Emniyet Müdürlüğü'ne ait alana 200 yataklı bir kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılacak. Oranın tahsisi ile ilgili işlemler devam ediyor. Adıyaman sağlık alanında çok önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak, bölgesine hizmet verecek, her türlü tıbbı müdahaleyi yapılabilecek konuma gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Salih Fırat ise, bir veya bir buçuk ay içerisinde hastanenin faaliyete geçeceğini belirterek, "Dört dörtlük bir hastaneyi halkımızın hizmetine sunacağız. Çoğu hastamız o ortamı gördüğünde yüzde 50 iyileşecektir. Çünkü tedavinin ilk adımı ferah bir ortamdır. Yakın bir tarihte teknik malzemeler yerleştirilecek. Mevcut devlet hastanesinin hizmet kalitesini geliştireceğiz. Odalar düzenlenecek. Kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi şuan için tıp fakültesi hastanesine taşınacak. Daha sonra binanın yanına kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılacak" diye konuştu.

İl Başkan İbrahim Halil Fırat konuşmasında, Adıyaman'ın sağlık alanında 2023 hedeflerini şimdiden yakaladığını kaydederek, "Adıyamanımız modern bir hastaneye kavuşuyor. Kalitesiyle beş yıldızlı otel standardında sağlık hizmeti verilecek. AK Parti olarak sağlık alanında 2023 hedefimiz vardı. Adıyaman'da biz 2015 yılında 2023 hedefini yakaladık" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beş Yıldızlı Otel Kalitesinde Hastane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement