Beyşehir'de Tarım Sektörünün Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Tarım Sektörünün Sorunları Masaya Yatırıldı

Konya Beyşehir'de düzenlenen toplantıda, tarım sektörünün sorunları, sektörde üretim ve istihdamın artırılması konuları masaya yatırıldı.

29.11.2013 14:44  Güncelleme: 14:47

Beyşehir'de düzenlenen toplantıda, tarım sektörünün sorunları, sektörde üretim ve istihdamın artırılması konuları ve kurumlar arası işbirliği masaya yatırıldı.

Beyşehir Kaymakamlığında, Kaymakam Muzaffer Başıbüyük'ün başkanlık ettiği toplantıya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Konya Şeker A.Ş. Beyşehir Pancar Bölge Şefi Ayhan Işık, Beyşehir Tarım ve Kredi Kooperatifi Müdürü Hatice Tut katıldı.

Toplantıda, yakın zamanda Konya Şeker tarafından Seydibey Cips ve Parmak Patates Tesisleri'nde diğer sebze ürünlerinin de dondurulması işlemi faaliyetlerinin yürütülmeye başlanacağı vurgulanarak, fasülye, bezelye, tatlı mısır, brokolü ve Brüksel Lahanası gibi sebze ürünü ekimi yapan çiftçilerin de yeni pazar imkanına kavuşacağı belirtildi. Bu nedenle, bölge çiftçisinin tarımsal faaliyetlerinde bu tür ürünlere de yer vermesi gerektiğine dikkat çekildi.

Toplantıda, tarımsal sulama konusu da ele alınırken, arazilerin sulanması için geliştirilebilecek sulama projeleri konusunda değerlendirmelerde bulunuldu, ilgili kurumların fizibilite ve yatırım için harekete geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, toplantıda yaptığı konuşmada, bu buluşmanın yöredeki tarım sektörü için faydalı sonuçlar doğuracağına inandığını belirterek, "Toplulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra sulama projeleri hızla uygulamaya konulmaldır. Meyvecilikte özellikle yöremize uygun ceviz, elma ve badem bahçeleri teşvik edilmelidir. Dondurulmuş sebze tesisleri için şimdiden sebze üretimi konusunda çiftçilerimiz eğitilmeledir" şeklinde konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Tarım Sektörünün Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement