Beyşehir Sokaklarında Gül Suyu Kokusu - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Sokaklarında Gül Suyu Kokusu

Beyşehir Sokaklarında Gül Suyu Kokusu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gündüz sinekle mücadele kapsamında ilaçlama yapan araçlar, gece saatlerinde ise cadde ve sokaklara gül suyu sıkıyor.

15.07.2014 13:48

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gündüz sinekle mücadele kapsamında ilaçlama yapan araçlar, gece saatlerinde ise cadde ve sokaklara gül suyu sıkıyor.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde ilaçlama yapan araçlar, gündüzleri kent merkezi ve mahallelerde sinek mücadelesi kapsamında ilaçlama işlemlerini ara vermeden sürdürürken, akşam saatlerinde ise cadde ve sokaklara aynı araçla gül suyu sıkıyor. Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından 'Beyşehir Gül Kokacak' sloganıyla başlatılan uygulama, iftar vaktine yakın saatlerde başlayıp geceleyin ilerleyen saatlere kadar sürüyor. Ekiplere ait ilaçlama araçları, ilçeye bağlı çok sayıda mahallede bulunan tüm cadde ve sokaklara gül suyunun yanı sıra lavanta, okyanus, iğde kokuları sıkıyor. Uygulama kapsamında her mahallede farklı kokular yayılabiliyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Ramazan ayı sebebiyle ilçede belediye olarak ilk kez başlattıkları uygulamadan Beyşehirlilerin de memnun olmaları üzerine çalışmayı diğer mahallelere de yaydıklarını söyledi. Özaltun, amaçlarının Ramazan ayının manevi atmosferine bir nebze de olsa katkı sunabilmek olduğunu, cadde ve sokaklara serpiştirilen gül suyu nedeniyle ortamın da gül gibi koktuğunu sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Sokaklarında Gül Suyu Kokusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement