Bornova'da "Dost Kart" Eylül'de Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Bornova'da "Dost Kart" Eylül'de Başlıyor

Bornova\'da "Dost Kart" Eylül\'de Başlıyor

Üniversite kenti Bornova’da hem üniversite öğrencilerine ucuz alışveriş imkanı verecek hem de esnafın işlerini arttıracak proje için düğmeye basıldı.

09.07.2014 13:11

Üniversite kenti Bornova'da hem üniversite öğrencilerine ucuz alışveriş imkanı verecek hem de esnafın işlerini arttıracak proje için düğmeye basıldı. 'Dost Kart' uygulaması 1 Eylül'den itibaren uygulamaya geçiyor. Dost Kart sahibi öğrenciler, projeye dahil olan işletmelerden indirimli yararlanacak.

Bornova Belediyesi'nin öncülüğünde hayata geçirilecek; 'Dost Kart Projesi' için çalışmalar başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Prof. Dr. Hülya Öz'le ayrıntıları konuşmak üzere bir araya geldi. Toplantıya, ilgili Belediye Başkan Yardımcıları ile Bornova, Çamdibi ve Altındağ Esnaf Odaları Başkanları da katıldı.

İlk etapta sadece üniversite öğrencileri için düşünülen Dost Kart'la ilgili çalışmaların 15 Ağustos'a kadar tamamlanması ve Eylül'den itibaren uygulamaya geçilmesi kararlaştırıldı. Ege Üniversitesi'nin kayıtları sırasında, Dost Kart sahibi olmak isteyen öğrenciler için başvuru masaları kurulması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Komisyon oluşturuldu

Projenin daha sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi ve yürütülmesi için üç kurumdan temsilcilerin yer aldığı bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon ilgili çalışmaları yaparak, projeye dahil olacak işletmeleri ve hangi ürünler ile hizmetlerde ne kadar indirim yapılacağını belirleyecek. Bu özel çalışmada yer alacak işletmelerde Dost Kart'ın geçerli olduğunu gösteren standart bir tabela yer alacak.

Hem öğrenci hem de esnaf kazanacak

Öğrencilere indirimli ürün ve hizmet alma imkanı sunacak Dost Kart sayesinde esnafın da kalkınacağına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bir üniversite kenti olan Bornova'da öğrencilerin esnaf ve vatandaşla iyi ilişkiler içerisinde olması çok önemli. Dost Kart, bu amaçla hayata geçirmek istediğimiz projelerin başında geliyordu. Bornovamız için başarılı bir çalışma olacak" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Prof. Dr. Hülya Öz ise hem esnaf hem de öğrencilere katkı sağlayacak bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek Başkan Atila'ya teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Advertisement