Bozuk Orman Arazisi 31 Parsel İçin Bin 283 Başvuru - Son Dakika
Yerel

Bozuk Orman Arazisi 31 Parsel İçin Bin 283 Başvuru

Bozuk Orman Arazisi 31 Parsel İçin Bin 283 Başvuru

Mersin’in Erdemli ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına özel ağaçlandırma için tahsis edilecek bozuk orman vasfındaki 31 parsel için bin 283 başvuru gerçekleşti.

08.07.2015 13:45

Mersin'in Erdemli ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına özel ağaçlandırma için tahsis edilecek bozuk orman vasfındaki 31 parsel için bin 283 başvuru gerçekleşti. Başvuruda bulunan vatandaşlardan tahsise hak kazananlar kura ile belirlendi.

Kura öncesinde konuyla ilgili bilgi veren Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Bozuk orman alanlarımızın vatandaşlarımız eliyle daha verimli ve ekonomik değeri yüksek hale getirilerek, yöreye ve milli ekonomiye daha fazla katkı sağlaması hedefleniyor" dedi.

Mersin'in özel ağaçlandırma yönüyle zengin bir il olduğunu belirten Baca, "Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından ilan edilen 2015 yılı özel ağaçlandırma müracaatlarının kura çekimi başlıyor. Mersin özel ağaçlandırma yönüyle zengin bir ilimiz. 1998 yılından bu yana 435 proje kapsamında 50 bin 852 dekar alanda özel ağaçlandırma faaliyetleri sürdürülmektedir. Son dönemde bölge müdürlüğümüzce 202 hektarlık alanı kapsayan 45 adet parseli de ilana çıkardık" diye konuştu.

Alanların içinde Erdemli'deki 51 hektarı kapsayan 31 parselin kura çekilişinin yapılacağını ifade eden Baca, "Bu kura çekimi komisyon huzurunda yapılıyor. Bu 31 parsel için bin 283 kişi müracaatta bulundu. Çalışmanın ilimiz ve ilçemiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz. Erdemli'nin özel ağaçlandırma olan ilgisi ve rağbetini takdirle karşılıyorum" dedi.

Mersin'in yeşil bir kent olduğuna da dikkat çeken Baca, "İlimiz bu özel ağaçlandırma neticesinde daha da yeşil hale gelecektir. Bu faaliyetler bilindiği gibi bozuk orman arazilerinde sürdürülüyor. Bu alanlarımız daha verimli hale gelecek. Vatandaşlarımız buralarda ekonomik değeri yüksek olan türlerden ağaçlandırma yapacak. Badem, ceviz gelir getirici olarak alıç, harnup olmak üzere bu türler üzerinde yoğunlaşma olacak. Ekolojik olarak ortam hangi türe öncelik veriyorsa onlar tercih edilecek. Delice ve zeytin varsa, zeytinciliğe yönelik ağaçlandırma da yapılabiliyor. Böylelikle bozuk orman alanlarımız daha verimli kullanılabilecek. Üretimin olduğu yerde istihdam olacağından yöre insanını gelir seviyesine de katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü Bahçesi'nde komisyon ve vatandaşlar huzurunda her parsel için bir asil 2 yedek belirlenmek üzere, kura çekimi gerçekleştirildi. Vatandaşlar kurayı merakla takip etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozuk Orman Arazisi 31 Parsel İçin Bin 283 Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement