Burhaniye'de Üniversitelilere Halk Oyunları Kursu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Üniversitelilere Halk Oyunları Kursu

Burhaniye\'de Üniversitelilere Halk Oyunları Kursu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda açtığı Halk Oyunları Kursu ilgi gördü.

26.03.2014 18:20

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda açtığı Halk Oyunları Kursu ilgi gördü. Harun Kocakurt'un öğretmenliğini yaptığı kursa 20 kişi katılırken, yıl sonunda gösteriler yapılacağı açıklandı.

Burhaniye'de ilk kez üniversiteli gençler için düzenlenen halk oyunları kursuna katılan öğrenciler, boş zamanlarını Balıkesir yöresi oyunlarını öğrenmek için harcıyorlar. Okul sekreteri Bernal Güneş'in da katıldığı kurslarda büyük coşku yaşanıyor. Özellikle Edremit körfezi yöresi oyunlarına ağırlık verdiklerini anlatan Kurs Öğretmeni Harun Kocakurt, yıl sonunda gösteriler yapacaklarını anlattı. Kurs, Mayıs ayına kadar devam edecek. Çalışmaların, coşkulu geçtiğini anlatan gençler, öğretmen Harun Kocakurt'a teşekkür etti. Çalışmalardan zevk aldıklarını anlatan Melike Sultan Tenor, "Halk oyunlarına katılmaktan çok mutluyum. Burada güzel bir aile ortamı var. Güzel ve zevkli bir çalışma" dedi. Muhammet Şahin de, "Grupta yer almaktan mutluyum. Arkadaşlarla beraber güzel bir çalışma yapıyoruz. Hocamıza da teşekkür ediyoruz" dedi. Kurs öğretmeni Harun Kocakurt da, "Balıkesir yöresi oyunlarını öğretiyoruz. Yöremizin kültürünü öğretmeye çalışıyoruz. Sene sonunda güzel bir gösteri yapmayı planlıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Okul Sekreteri Bernal Güneş de, "Öğrencilerden talep geldi. Boş zamanlarını güzel bir şekilde değerlendiriyorlar. Gittikleri yerlere güzel şeyler götürecekler. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi. Halk Eğitimi Merkezi Müdür Karanfil Bilgin de, "Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'ndan böyle bir talep gelince kursu açtık. Gençlerimiz güzel bir çalışma yapıyorlar. Burada öğrendiklerini memleketlerine götürecekler. Bu güzel çalışma da hepsine başarılar diliyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Üniversitelilere Halk Oyunları Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement